Po to, kai rašėme Kelias link Labos kaimo pavirto į… pelkę?

Prieš 1 metus 84

Į savaitraščio „Radviliškio kraštas“ redakciją paskambino Labos kaimo (Pakalniškių seniūnija, Radviliškio rajonas) gyventojas Dainius ir piktinosi, kad vis nesutvarkomas kelias nuo Dambavos iki Labos kaimo. Labos kaime gyvena keturios šeimos. Vienas žmogus turi neįgalumą, yra ir moksleivių. Sudėtinga iš šio kaimo kur nors išvykti, nes kelias pažliugęs ir jau primena griovį, nes pakraščiai aukščiau už kelio vidurį. Dainius sakęs, kad jam jau trūkusi kantrybė. Kad šis kelias iš tiesų baisus, patvirtina redakcijai atsiųstos nuotraukos.

Žadėjo, bet netesėjo?

Apie netvarkomą maždaug 500 metrų kelio atkarpą rašėme dar 2021 metų rudenį.  Tuo metu savaitraščio skaitytoja nurodė, kad šis kelias nematęs nei greiderio, nei žvyro jau apie 20 metų. Pasiteiravus apie problemą, Pakalniškių seniūnas Kęstutis Ulinskas tada atsakė, kad kelias yra įtrauktas į kelių, kuriuose numatoma pilti skaldą, sąrašą, o darbus planuojama atlikti 2022 metų pavasarį. Šį pavasarį Labos kaimo gyventojai tvirtina, kad prieš metus kelias rimčiau nebuvo tvarkytas, nebent vietomis papilta žvyro.

Pažadėjo kelią sutvirtinti

Šį kartą ir vėl kreipėmės į seniūną K. Ulinską. Jo vardu Radviliškio rajono savivaldybės administracija pateikė atsakymą, kad problema yra žinoma. Esą žvyrkeliai yra prižiūrimi pagal galimybes bei kelio dangos techninę būklę. Kitą atsakymo dalį cituojame: „Deja, šiuo metu jūsų minėto kelio greideriuoti nėra galimybės, kol nėra visiškai atitirpęs pašalas. Kelias bus tvarkomas artimiausiu metu, kai tik bus tam palankios meteorologinės sąlygos – bus atstatytas jo profilis ir padengtas inertinėmis medžiagomis“.

Laukiama palankesnių orų

Paskambinus K. Ulinskui telefonu ir žodžiu pasiteiravus, kodėl niekas nedaroma dėl šio kelio būklės, o jeigu vis tik daroma, tai kas, seniūnas atsakė, kad praeitą pavasarį kelias tikrai buvo tvarkomas – ir greideriuotas, ir žvyruotas. Na, o dabar kelias pažliugęs dėl nuolat besikeičiančių orų. Seniūnas pripažino, kad kelio atkarpa tikrai atrodo nekaip, ir pažadėjo, kad darbai bus pradėti už maždaug poros savaičių, kai atšils oras.

Belieka tikėtis, kad seniūnas savo pažado nepamirš ir ištaškytas į šalis kelias su didžiulėmis provėžomis vėl grįš į savo ribas.

Rita Grigalienė

Skaityti visą pranešimą