KUO KINO KŪRĖJAI RUOŠIASI PAŠIURPINTI SIAUBO FILMŲ MĖGĖJUS?

Prieš 7 mėnesius 120

Psichologų nuomone, žmonės mėgsta siaubo filmus todėl, kad šiuolaikinis civilizuotas pasaulis iš dalies yra per daug saugus, todėl iškyla aštrių pojūčių poreikis. O jį patenkinti gali tik efektingi veiksmo ir itin šiurpūs siaubo filmai. Pastaruosius žiūrint, žąsies oda pasidengia visas kūnas, ir koks palengvėjimas užplūsta filmui pasibaigus, kai vėl gali jaustis saugus.

Kas liūdina dalį skeptiškai nusiteikusių siaubo filmų žiūrovų?

Dalis skeptiškos natūros žiūrovų atvirauja, jog juos labiausiai nervina tai, jog dauguma siaubo filmų darosi per daug nuspėjami. Ypač nusibosta tokie filmai, kuriuose koks nors pakvaišęs tipelis be jokios rimtos priežasties laksto pagriebęs benzininį pjūklą ir visus aplinkui sutiktus skerdžia kaip koks mėsos kombinato mėsininkas.

Arba, pavyzdžiui, koks nors velnio apsėstas pilietis varto akis, putojasi, rangosi lyg epileptikas ir galiausiai apvemia po taku pasimaišiusį egzorcistą ar kokį nors namiškį. Tokių filmų siužetai tiek yra panašūs vienas į kitą, jog primena plastikinius maišelius prekybos centruose. O juk norisi daugiau paslaptingumo, dvelkiančio iš anapus tikrovės ir sąmonės ribų.

Kokie naujausi siaubo filmai laukia savo gerbėjų?

Itin kupinas aštrių pojūčių yra siaubo filmas „Paskutinė Demetros kelionė“, kuriame pasakojama apie iš Transilvanijos į Londoną gabenamą paslaptingą penkiasdešimties medinių kėdžių krovinį. Už jo gabenimą užsakovas sumokėjo labai dosniai, tačiau geriau apie tai nežinoti iš anksto iki filmo, nes iš siaubo gali pritrūkti jėgos pasiekti kino salę.

Neabejotinai siaubo istorijų kūrėjų karaliumi yra tituluojamas Stivenas Kingas, tad naujoviškasis „Baubas“, kuris yra šimtą kartų baisesnis už sovietmečio kino ekranuose šmirinėjusį „Baubą“. Pagal S. Kingo kūrybą sukurtame filme pasakojama apie šeimą, išgyvenančią pačius baisiausius potyrius po mamos mirties, kai į namus pas likusius gyvuosius atsibasto nekviestas svečias…Siaubingas šeimos paslaptis pristato siaubo trileris „Voratinklis“, kai į namus prisistato poltergeistas. O filmas „Popiežiaus egzorcistas“ pasakoja siaubo istoriją, paremtą tikrais faktais, kurie aprašyti išlikusiame Vatikano vyriausiojo egzorcisto dokumentų archyve. Apie naujausius ir įspūdingiausius siaubo filmus daugiau sužinosite apsilankę interneto platformoje: https://pickvibe.lt/lt/p/renginiai/siaubo-filmai.

Skaityti visą pranešimą