Ar paštomatai yra pigiausias būdas išsiųsti siuntą?

Prieš 7 mėnesius 114

Lietuvoje prekės siunčiamos keliais būdais: paštu, kurjeriais, paštomatais ir autobusais. savaime suprantama, visi norime pasirinkti patogiausią ir pigiausią būdą. Paštas ir autobusai pastaruoju metu siusti siuntoms naudojami vis rečiau. Dažniausiai pasirenkami kurjeriai arba paštomatai. Kuris iš šitų variantų yra pigesnis? Tiek siuntų siuntimo versle besisukantys profesionalai, tiek šiomis paslaugomis besinaudojantys klientai tvirtina, jog vienareikšmiško atsakymo nėra. Terminas pigesnis apima ne tik lėšas, bet ir kokybę bei siuntinio kelionės trukmę. Verta atidžiai įvertinti visus kriterijus. 

Vienas svarbiausių kriterijų – siuntos dydis ir svoris

Tikriausiai pastebėjote pirkdami prekes internetu, jog jų pristatymas per paštomatą kainuoja gerokai pigiau nei pristačius prekę tiesiai į namus per kurjerį. Tokia tendencija galioja, kai apsiperkame internetu. Jeigu prekę siunčiate patys per paštomatą, siuntimo kaina didele dalimi priklauso nuo siuntos dydžio. Nemažą vaidmenį vaidina ir paštomatų dydžiai. Todėl išties galima stipriai sutaupyti pasirinkus tinkamą pakuotę. Paprastai į paštomatus siunčiamos siuntos skirstomos į XS, S, M, L ir XL dydžius. Jų matmenys skirtinguose paštomatuose yra panašūs.  Todėl  planuodami siuntos siuntimą iš anksto pasirinkite paštomatą ir pasitikslinkite būtent jo siuntų dydžių matmenis. 

Siuntos siuntimo kainą lemia paslaugų visuma

Jeigu siunčiate siuntą pačiu paprasčiausiu būdu, be jokių papildomų paslaugų, tuomet siuntimas paštomatu tikrai yra labai geras ir pigus pasirinkimas. Tačiau, priklausomai nuo to, kokias paslaugas užsisakysite ir kokios pageidausite siuntimo trukmės, kaina gali labai kisti. Sakykim, jums aktualus siuntos draudimas ar parašo patvirtinimas, ar specialus tvarkymas. Tuomet kaina tikrai pakils. 

Didelę reikšmę turi ir siuntimo siuntimo  greitis. Kaip žinia, galima užsakyti Express ir Economy siuntos pristatymo terminą. Express paslauga užtikrina, jog siunta pasieks adresatą vos per 1-2 dienas. Nė sakyti nereikia, jog tokia paslauga stipriai pakelia siuntinio siuntimo kainą. Visgi, bet kokiu atveju daugelio klientų teigimu siuntimas paštomatu yra pigiausias ir patogiausias būdas. Patogumą lemia ir tai, jog siuntą išsiųsti ar atsiimti galima kiekvienam patogiu laiku, kad ir naktį. 

Kaip išsirinkti tinkamiausią paštomato siuntos dydį?

Pirmiausia ką reikia padaryti, tai tinkamai supakuoti savo siuntą. Kaip tą padaryti, visai nesunkiai rasite pasirinktos siuntų siuntimo platformos svetainėje. Siunto turinio stabilumui bene didžiausią įtaką turi tinkamos pakuotės parinkimas. Žinoma, itin jautriems išoriniams poveikiams  daiktams pakuoti į pagalbą dera pasitelkti papildomas medžiagas: granules, burbulines plėveles, vyniojamą popierių, šiaudus ir kitas priemones. 

Sekantis  etapas – išmatuokite savo siuntos, t.y. matmenis: aukštį, ilgį, gylį. Kai turėsite savo siuntos matmenis, nustatykite, kokiam dydžiui ji bus priskirta pasirinktame paštomate. Žinoma, nepamirškite įvertinti ar siunta neviršija leidžiamo maksimalaus svorio. 

Jeigu jums išties labai svarbu siuntimo kaina, tai į šiuos patarimus nenumokite ranka. Jei pasirenkami per dideli paštomato langeliai, nei yra jūsų siunta, nukentėsite  finansiniu požiūriu – teks mokėti didesnę kainą nei reikalinga. 

Siuntų siuntimo ir pristatymo būdai

Pateiksime įmanomus siuntų siuntimo ir pristatymo būdus. Jie dar kartą įrodys, jog paštomatų vaidmuo šiame procese labai populiarus. Tai reiškia, jog nesunkiai galima pasirinkti variantą siųsti paštomatu, kuris yra jums patogiausias ir, tuo pačiu, pigiausias. Taigi, tokie siuntimo ir pristatymo būdai:

  • Paštomatas – paštomatas paslauga. Siuntėjas įdeda siuntą į jam patogų paštomatą, o gavėjas, savo ruožtu, ją atsiima iš jam patogios pristatymo vietos. 
  • Paštomatas – kurjeris paslauga. Siuntėjas siuntą įdeda į paštomatą, o kurjeris siuntą pristato gavėjui į nurodytą adresą.
  • Kurjeris – paštomatas paslauga. Siuntėjas siuntą įteikia kurjeriui, kuris  siuntą gavėjui pristato  į pasirinktą paštomatą.
  • Kurjeris – kurjeris  paslauga. Siuntėjas siuntą įteikia kurjeriui ir tasai ją  pristato   gavėjui į nurodytą adresą. 
Skaityti visą pranešimą