Mero patyčios liejasi per kraštus

Prieš 8 mėnesius 85

Radviliškio rajono meras Kazimieras Račkauskis, garsėjantis patyčiomis iš Tarybos narių ar net paprastų radviliškiečių, naują darbo savaitę pradėjo naujomis patyčiomis. Šį kartą jam nepatiko, kad žurnalistai pasiteiravo dėl jo planų naikinti Pakiršinio kultūros ir amatų centrą ir ką jis veikė kartu su savo socialdemokratų skyriaus pavaduotoju Sauliumi Luščiku bei ne kartą teismų slenkstį mynusiu ex politiku Mariumi Aleksiūnu. 

„Darbo savaitė prasidėjo nuo šūsnio vietinio laikraščio užklausimų. Panašu, kad laikraščio leidėjo fantazijai ribų nėra,“ – buvo dejuojama mero paskyroje. Beje, meras turi net dvi ar tris paskyras, kuriose mėgsta dergti politinius oponentus. Nepraleido progos ir šį kartą – paklausė, ar klausimus uždavęs žmogus jau išsiblaivė.

Tik taip ir liko neaišku, kodėl meras mano, kad visiems rajono gyventojams aktualius klausimus jam siuntė savaitraščio leidėjas, o ne žurnalistai, norėdami išsiaiškinti tiesą ir objektyvius atsakymus pateikti skaitytojams. Ir ar etiška taip tyčiotis iš savo darbą atliekančių žurnalistų?

Kokie klausimai taip suerzino merą socialdemokratą?

Klausimai buvo užduoti itin paprasti. Pavyzdžiui: kodėl jie kartu su „valstiečiais“ sumanė naikinti Pakiršinio kultūros ir amatų centrą, jį prijungiant prie Baisogalos kultūros centro? Kodėl teniso kortų statybose vyksta galimos aferos, dėl kurių žala gali siekti net 30 000 eurų? Kodėl jis nepadeda gyventojams, nukentėjusiems nuo audros?

Beje, praėjus parai po šio paklausimo, meras savo socialinio tinklo paskyroje patalpino įrašą, koks jis baltas ir pūkuotas, kvietė žmones kreiptis į jį pagalbos. Gerai, kad nors po žurnalistų paklausimų pradeda mąstyti.

Dar klausėme, kodėl ignoravo ir nei vienas iš vadovų neatvyko pasveikinti susirinkusiųjų į Šaltibarščių šventę Pakiršinyje… Beje, šis ignoravimas nustebino šventės svečius, o jos organizatoriams tai buvo tiesiog akibrokštas.

Rajono vadovui klausimai buvo siunčiami todėl, kad jie aktualūs gyventojams, jo rinkėjams.
Nesąmone meras pavadino ir klausimus apie Pakiršinio amatų centro naikinimą. Panaikinus Centrą, darbo neteks jo darbuotojai, kuriems galbūt tai vienintelė galimybė kaime turėti darbą.

Ir dar vienas paklausimas, pavadintas fantazija, buvo apie nesibaigiantį teniso kortų remontą. O juk visiems rajono gyventojams įdomu sužinoti, kiek biudžetui ir mokesčių mokėtojams kainuos remontą atliekančių rangovų aplaidumas, jų darbo brokas.
Kaip matome, visi klausimai žemiški, aktualūs rajonui ir nieko bendro neturi su fantazijomis.

P.S. Priminsime, kad mero patarėju už solidų atlyginimą įdarbintas buvęs laikraščio redaktorius Linas Garbenis, kuris, kaip pats sako, yra mėgėjas kaip koks karvelis „apšikti“ mero politinius oponentus.

Mero ir jo patarėjo tandemas patyčių forma vis dažniau prasprūsta į viešumą. Šio tandemo esmė – žeminti mero konkurentus, o už tai kaip atlygį siurbti iš savivaldybės mokesčių mokėtojų pinigus.

,,Radviliškio krašto“ informacija

Skaityti visą pranešimą