Kodėl miegas ant sofos kartais būna toks saldus?

Prieš 7 mėnesius 95

Daugelis galėtų patvirtinti, kad miegas ant sofos gali būti itin saldus, ypač popietę ar po ilgos darbo dienos. Juk taip malonu prigulti ant minkšto baldo, ištiesiant kojas! Nors miegamasis tradiciškai laikomas ramaus miego prieglobsčiu, negalima paneigti sofos ar minkšto kampo patrauklumo. Tačiau įdomu, kodėl gi taip yra? Paprastai tai lemia kelios priežastys, kurias toliau būtent ir aptarsime.

1. Nauja, neįprasta miego aplinka

Pirma, svarbų vaidmenį čia atlieka naujumas. Sofa ar minkštas kampas su miegojimo funkcija, kitaip nei įprasta lova, paprastai mums yra nukrypimas nuo normos. Kitokia jos tekstūra, padėtis ir aplinka sukelia atsipalaidavimo jausmą. Taigi, šis nukrypimas gali suteikti mūsų miegui daugiau malonumo.

2. Saugumo jausmas

Sofos ar kito minkšto svetainės baldo jaukumas ir uždarumas gali paskatinti saugumo jausmą. Apgaubiančios pagalvės leidžia mums pasijusti tarsi kokone. Šis pojūtis gali priminti apkabinimo jausmą, tokiu būdu patenkindamas fizinio artumo ir saugumo poreikį.

3. Neįpareigojanti užmigti aplinka

Žmonėms, kenčiantiems nuo nemigos, miegamojo aplinka gali sukelti ne pačias geriausias emocijas ir tarsi įpareigoti kuo greičiau užmigti. O kai to padaryti nepavyksta, – gali atsirasti nerimas. Sofa ar minkštas kampas tokiu atveju sukuria neįpareigojančią aplinką, kurioje gali būti lengviau užmigti.

Kaip matome, miego ant sofos saldumą lemia net keletas veiksnių. Todėl jei leisdami laiką ant šio baldo dažnai užmiegate, – tai nieko neįprasto. Tiesiog atsipalaiduokite ir mėgaukitės tuo! O jei sofa ar minkštas kampas yra pagrindinis jūsų miegamasis baldas, pasistenkite jį paversti kuo patogesniu. Taip galėsite džiaugtis tiek puikiu laisvalaikiu, tiek energiją bei gerą nuotaiką grąžinančiu miegu. Tad nuoširdžiai jums to ir linkime.

Skaityti visą pranešimą