Ką padovanoti vaikui krikštynų proga?

Prieš 1 metus 228

Nenumaldomai artėjant vasarai, kartu artėja ne tik vestuvių, bet ir krikštynų sezonas. Tai – nuostabi šeimos šventė, kurioje dažniausiai dalyvauja nemažas būrys vaikui artimų žmonių, kurioje gausu vaišių bei, be jokios abejonės, dovanų. Jei ir jūs esate pakviestas į krikštynų šventę, tačiau nė neįsivaizduojate, ką galėtumėte padovanoti krikštijamam vaikeliui, šis straipsnis kaip tik jums! Jame pateiksime keletą dovanų idėjų, ką būtų galima įteikti krikštynų proga!

Žinoma, prieš pradedant dovanų sąrašą, turėkite omenyje, jog labai svarbu renkant dovaną atsižvelgti į vaiko amžių. Nenuostabu, jog kas bus naudinga ir reikalinga kūdikiui, visai netiks vyresnio amžiaus vaikui, kuris galbūt krikštynų proga labiausiai trokšta ne medinio žaislo, o RC mašinos! Tad, galvodami, ką padovanoti, būtinai įvertinkite vaiko amžių, ar jam ji būtų aktuali dabar ar ateityje. Na, o dabar tikrai galime pereiti prie dovanų krikštynų proga sąrašo:

Pliušinis žaislas

Galbūt nustebsite, bet pliušiniai žaislai gali būti puiki dovana krikštynų proga. Dažnai šie žaislai tinka bet kokio amžiaus vaikams, yra labai minkšti, švelnūs ir saugūs. Toks žaislas lydės vaiką visą gyvenimą, ypač tuomet, jei gavęs jį, vaikas prisiriša prie jo, kartu su juo miega, valgo ar keliauja į lauką. Net ir atžalai užaugus, pliušinis žaislas kels mielas ir šiltas emocijas, malonius sentimentus. Gera žinia ir tai, jog jų pasirinkimas yra be galo didelis, todėl tikrai kiekvienas ras vaikui geriausiai tinkantį žaislą – galbūt žinote, koks jo mėgstamiausias gyvūnas ar spalva – tai itin palengvintų pliušinio žaislo paieškas.

Papuošalas

Kita dovanos idėja gali būti tam tikras tauriųjų metalų papuošalas krikštynų progą, kurį užaugęs vaikas galėtų nešioti. Iš tiesų ši dovana turi be galo didelę išliekamąją vertę ne tik dėl visiems gerai žinomos priežasties, jog taurieji metalai yra puiki investicija, bet ir dėl to, jog šie papuošalai gali būti perduodami iš kartos į kartą, taip primenant apie visas giminės kartas. Priklausomai nuo jūsų norų ir poreikių, dovanoti galite pakabuką, grandinėlę, segę ar net žiedą. Žinoma, ši dovana reikalauja nemažo biudžeto, tad jei negalite to sau leisti, nepergyvenkite – tikrai galima rasti ir kitą jos alternatyvą. 

Pledas su išsiuvinėtais vaiko inicialais

Daiktai, ant kurių būtų išsiuvinėti vaiko inicialai, idealiai tinka dovanoti krikštynų proga. Tarkime, pledas su vaiko pirmosiomis vardo ir pavardės raidėmis bus tai, kas bus naudojama tikrai dažnai, o dar geriau, jog ant jo esantys simboliai primins apie svarbią dieną vaiko gyvenime – jo krikštą. Dėmesio skyrimas asmeninėms detalėms bus labai mielas gestas ne tik tėvams, bet ir vaikui, kai jis ūgtels – tokį daiktą visuomet norėsis turėti savuose namuose. Tiesa, galite rinktis ir rankų darbo pledus, kurie yra gaminami iš hipoalerginių siūlų, užtikrinančių, jog juo naudotis vaikui būtų saugu ir tai nekeltų diskomforto. 

Kūrybiniai ir lavinamieji rinkiniai

Jei krikštijamas vaikas yra kiek vyresnis, galite apmąstyti galimybę padovanoti jam kūrybinius ir lavinamuosius rinkinius, kurie padėtų ugdyti vaizduotę, smulkiąją motoriką, skatinti pažinimą ar kalbėjimą. Iš tiesų kūrybinių ir lavinamųjų rinkinių galite rasti pačių įvairiausių, pritaikytų skirtingo amžiaus vaikams. Dėl didelės jų atnešamos naudos tai tikrai gali būti puiki dovana kiekvienam augančiam vaikui. Tarp šių žaislų gali būti žaislinės virtuvėlės, konstruktoriai, stalo žaidimai, piešimo rinkiniai ar net įvairios knygelės. Kad ir ką iš tokių žaislų pasirinksite, galite būti užtikrinti, jog jie tikrai gali sudominti vaiką.

Vaiko norimas žaislas

Ne paslaptis, jog kūdikiams ir mažesniems vaikams įtikti kur kas lengviau nei vyresniems, kadangi pastarieji jau turi tam tikrą susiformavusią nuomonę, geriau žino, kas jiems patinka, o kas ne. Tokiu atveju rekomenduojama paties vaiko pasiteirauti, ko jis norėtų dovanų krikštynų proga. Tai gali būti tokie žaislai, apie kuriuos nė nebūtumėte pagalvoję, pavyzdžiui, lėlė kūdikis, interaktyvūs žaislai ar traukinukai vaikams iš www.varle.lt. Natūralu, jog suprasti, kas vaikams šiuo metu yra aktualu ne visuomet pačiam gali pavykti, todėl tikrai nebijokite apie tai jų pasiteirauti, taip tikrai nesuklysite, rinkdami dovaną. 

Taigi, tikimės, jog pasisėmėte įkvėpimo, ką būtų galima padovanoti vaikui krikštynų proga. Atminkite, jog iš tikrųjų visa esmė nėra dovanose, žymiai svarbiau, jog jūs skiriate savo laiką ir dėmesį šią svarbią dieną vaiko gyvenime!

Skaityti visą pranešimą