Jaunimo darbuotojo stipendiją skyrė Tadui Pinskui – Atviro Šiaulių rajono jaunimo centro darbuotojui

Prieš 1 metus 102

2022 m. gruodžio 12 dieną Atviro Šiaulių rajono jaunimo centro jaunimo darbuotojui Tadui Pinskui Jaunimo reikalų agentūros direktoriaus įsakymu paskirta vienkartinė jaunimo darbuotojo stipendija.

Jaunimo reikalų agentūra pranešė, kad, įgyvendinant Nacionalinės jaunimo politikos 2022–2024 metų veiksmų plano priemones, iš viso paskirta 13 jaunimo darbuotojų stipendijų jaunimo darbuotojams iš visos Lietuvos. Vienkartinės jaunimo darbuotojo stipendijos dydis – 1000 Eur.

Tado Pinskaus kandidatūra šiai stipendijai laimėti buvo pateikta pagal Atvirą Šiaulių rajono jaunimo centrą lankančių jaunuolių bei Šiaulių rajono savivaldybės mero rekomendacijas. Rekomendacijose akcentuojama, kad „Tadas Pinskas yra neabejingas jaunimui, jaunimo problemoms, įvairiapusiškam ir naudingam praktinių, socialinių įgūdžių ugdymui. Jauni žmonės kasdien lydimi šio jaunimo darbuotojo mokosi įvairių apdailos, automechanikos ir kt. darbų. Jauni žmonės šalia savęs kasdien mato darbštų, atsakingą, veiklų ir sumanų, skatinantį kūrybiškumą darbuotoją.  Jaunimo patyriminių mokymų bazę iš visiškai apleisto pastato lydimi Tado Pinsko, jo kasdienių patarimų, mokymo žingsnis po žingsnio, kaip įrenginėti erdves ir bendrų veiklų: griaunant, tinkuojant, šveičiant, glaistant, klojant kilimines dangas ir kt. įrengė jauni žmonės. Sunku patikėti, kaip jauni žmonės lydimi jiems svarbaus žmogaus gali atlikti tokius didelius ir naudingus jų tolimesniam gyvenimui,  darbus“; „…mato suaugusio vyro, kuris yra ir tėvas savo vaikams, ir autoritetas jaunimui, pavyzdį t. y. pavyzdį, kuriuo norisi sekti, nes patirtys ir įgūdžiai, kuriuos šis darbuotojas dalina jaunimui, yra neįkainojama vertybė jauniems žmonėms, ypatingai tiems, kurie to pavyzdžio neturi savuose namuose“.

Šiaulių rajono savivaldybės informacija ir nuotr.

Skaityti visą pranešimą