Gyventojai skundžiasi Viaduko laiptai buvo nuvalyti tik įsikišus redakcijai

Prieš 1 metus 97

Savaitraščio „Radviliškio kraštas“ skaitytoja susirūpino, kodėl niekas nenuvalo virš geležinkelio esančių viaduko laiptų. S. Daukanto gatvės gyventojams šis viadukas – itin svarbus, nes tai artimiausias kelias, norint pakliūti į miesto centrą. Moteris paaiškino, kad viena laiptų pusė šiek tiek nuvalyta ir ja galima eiti, bet kitoje pusėje vaikščioti yra pavojinga. O ten, kur praeiti įmanoma, sudėtinga prasilenkti su priešpriešiais ateinančiais – tenka paleisti turėklus ir rizikuoti paslysti. O viaduku juk vaikšto ne vien vikrūs ir jauni žmonės… Moteris teiravosi, kas turėtų pasirūpinti šita netvarka. Patvirtindama savo žodžius, moteris redakcijai pateikė ir nuotraukas, kaip tuo metu atrodė viaduko laiptai.

Ir vėl „ne seniūnijos kompetencija“

Pirmiausia kreipėmės į Radviliškio miesto seniūniją. Klausėme, kas trukdo nuvalyti laiptus, ir leidome suprasti, kad seniūnui ši situacija taip pat turėtų rūpėti. Seniūnas atsakė trumpai: „Informuoju, kad šis klausimas nėra Radviliškio miesto seniūnijos kompetencija, bet, atsižvelgiant į Jūsų pranešimą, Radviliškio miesto seniūnija susisiekė su įmonės, teikiančios paslaugas  AB „Lietuvos geležinkeliai“, atsakingais asmenimis. Atsakingi asmenys pažadėjo, kad šią problemą išspręs“.

Įtikinėjo, kad laiptais rūpinasi nuolat

Pabandėme išsiaiškinti, kas gi ta įmonė, teikianti valymo paslaugas AB „Lietuvos geležinkeliai“ Radviliškyje. Pasirodo, tai UAB „Corpus A“. Pakalbinus įmonės atstovus telefonu, jie primygtinai reikalavo atsiųsti paklausimą raštu. Tad teko šiek tiek palaukti. Įmonę atstovaujanti Dainora Jokubauskienė atsiuntė nuotraukas, kuriose – visiškai švarus ir tvarkingas viadukas bei jo laiptai. Ji padėkojo, kad pranešėme apie problemą ir patikino, kad darbai vykdomi nepertraukiamai, laiptai valomi, barstomi, neva atliekama nuolatinė jų priežiūra.

Gyventojos pateiktos nuotraukos yra visiškai priešingos, bet džiugu, kad po redakcijos skambučio problema išsisprendė bei S. Daukanto gatvėje gyvenantys radviliškiečiai galės saugiau pasiekti miesto centrą.

Rita Grigalienė

Nuotraukų koliažas

UAB „Corpus A“ atsiųstose nuotraukose, kuriose užfiksuotas nuvalytas viadukas bei jo laiptai
Skaityti visą pranešimą