Gaisras prieš Naujuosius nusinešė vienintelę 2022-ųjų auką gaisre – žuvo buto šeimininkas

Prieš 1 metus 85

Naujųjų išvakarėse, 2022 m. gruodžio 31 d., apie 19.40 gelbėjimo tarnybos vyko į Radviliškį, Skirjočių gatvę, kur degė mūrinis gyvenamasis namas. Vieno aukšto name – keturi butai, tačiau gaisro židinys įsiplieskė tik viename jų.

Degti pradėjo nuo šaldytuvo

Pasak Radviliškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Donato Stakvilevičiaus, labiausiai tikėtina gaisro priežastis – gedimas elektros instaliacijoje arba šaldytuvo veikime. Mat būtent jis buvo labiausiai apdegęs prietaisas ugnies suniokotame bute. Šalia šaldytuvo stovėjo lova. Jai taip pat kliuvo ugnies. Numanomas gaisro scenarijus – užsidegus šaldytuvui, tikėtina, kad girtas buto šeimininkas gulėjo lovoje ir į dūmus bei ugnį sureagavo per vėlai. Apdegęs jo kūnas rastas kitame kambaryje. Matyt, vyras bandė pasišalinti iš ugnies apimto būsto, bet nespėjo. Kadangi pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti, nuo ko tiksliai mirė nelaimėlis, tiksliau atsakys medicinos ekspertai.

Praktiškai sudegė vienas butas

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad gaisro metu bute išdegė du kambariai ir virtuvė, apdegė apie 1 m² medinės perdangos. Nuardyta dalis (apie 10 m²) stogo dangos. Išnešti du dujų balionai, išgelbėtas namuose buvęs šuo. Gaisras į kitus butus nepersimetė, smarkiau apdegė tik jis vienas, tačiau dėl gesinimo darbų butams turėjo kliūti vandens, dėl ko sąlygos toliau ten gyventi kelia abejonių.

Gaisrų skaičius išlieka panašus, žmonių žūčių sumažėjo

Pasak D. Stakvilevičiaus, žmogaus žūtis šiame gaisre buvo pirma ir paskutinė 2022-ųjų metų mirtis ugnyje. 2022-aisiais buvę iš viso 137 gaisrai, vienu gaisru mažiau nei 2021-aisiais. Užpernai (2021 m.) ugnis pasiglemžė trijų žmonių gyvybes.

Dūmų detektorius būtų įspėjęs anksčiau

Radviliškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas priminė, kad būtina laikytis atsargumo su ugnimi kūrenimo sezonu, domėtis savo būsto elektros instaliacijos būkle, nerūkyti lovoje arba netoli jos, o taip pat – namuose įsirengti dūmų detektorius. Ar sudegusiame bute buvo dūmų detektorius buvo, pasak D. Stakvilevičiaus, dabar sudėtinga atsakyti, bet jis nerastas. Yra maža tikimybė, kad jis gaisro metu nukrito, sudegė, bet greičiausiai jo nė nebuvo, kadangi, reaguodamas į dūmus, prietaisas ima leisti stiprius garsus ir apie gaisrą kur kas anksčiau būtų įspėjęs kaimynus.

„Radviliškio krašto“ informacija

Gaisras praktiškai visiškai suniokojo vieną butą – du kambarius ir virtuvę, kiti butai liko beveik visiškai sveiki
Skaityti visą pranešimą