Barzdos skutimas: ką reikia žinoti?

Prieš 2 metus 194

Šiomis dienomis barzda tapo daugelio vyrų mados, stiliaus, saviraiškos priemone. Tačiau tam reikia įdėti nemažai pastangų, vadinasi, reikalinga išskirtinė ir kokybiška produkcija. Barzda pabrėžia vyriškumą, tačiau tik tvarkinga ir gražiai apkirpta barzda tikrai papuoš bet kurį vyrą, o ne taps netvarkingumo požymiu. Kad barzdos skutimasis netaptų nemalonia prievole, netaupykite jos priežiūros priemonių sąskaita. 

Kaip teisingai prižiūrėti  barzdą prieš ir po skutimosi?

Net ir brangiausios barzdaskutės neišgelbės jeigu neteisingai prižiūrėsite barzdą prieš skutimąsi ir po jo. Barzdos plaukeliai yra 1000 kartų standesni už veido odą, todėl kiekvienas iš jų skirtingai priima į juos spaudžiamus skustuvo ašmenis.  Dar – oda ir net patys barzdos galiukai turi daug nervinių šaknelių. Sudirgintos, jos gali sukelti trišakio nervo neuralgija – odos skausmus, kurie tikrai nėra malonūs.

Prieš skutimąsi reiktų gerai nusiprausti veidą ir kaklą kokiu nors jūsų odai tinkamu prausikliu. Nepatartina naudoti muilo, nes ši priemonė gana stipriai išsausina odą. Iš karto po skutimosi reiktų odą sudrėkinti losjonu arba balzamu. 

Kaip teisingai naudoti skutimosi peiliukus?

Skutimosi peiliukai – bene dažniausiai naudojama nepageidaujamų plaukelių šalinimo priemonė. Tiesa, jie turi vieną trūkumą – oda labai jautriai reaguoja į šį skutimosi būdą. Skubame nuraminti – jeigu teisingai naudosite peiliukus, to tikrai neatsitiks. Pagrindinė taisyklė, siekiant apsisaugoti nuo odos pažeidimų – naudoti tik švarius ir aštrius peiliukus. Vyrai labai dažnai  ignoruoja užrašą ant pakuotės, nurodantį, kiek kartų juos galima naudoti. Tai didelė klaida. Tuomet tenka ieškoti priemonių, padėsiančių nuraminti pernelyg sudirgintą odą. 

Turime gerą naujieną. Kai kurie peiliukai gaminami su odą drėkinančiomis ir slydimą gerinančiomis juostelėmis, kurios irgi gali tapti odos sudirgimų priežastimi jautriems arba alergiškiems žmonėms. Šios juostelės iš tiesų palengvina skutimąsi, tačiau jų sudėtyje gali būti ir nepageidautinų medžiagų. Pagrindinė – polietileno glikolis. Todėl, jeigu turite pernelyg jautrią odą, būtinai pirmą kartą juosteles išbandykite ant nedidelio odos ploto. 

Priemonių po skutimosi nauda

Po skutimosi vyrai paprastai naudoja losjonus, balzamus arba gelius. Kuo jie skiriasi? Kaip rodo gelio pavadinimas, šis skutimasis po oda yra gelio pavidalu. Šie produktai tinka riebiai, taip pat ir sausai odai. Jie drėkina, bet neriebiai. Dėl natūralių antiseptinių ingredientų gelis puikiai vėsina odą. Jei jūsų oda nėra jautri ir gali pakelti alkoholio poveikį, galite naudoti losjoną. Jis pasižymi dezinfekuojančiomis savybėmis, tačiau jūsų oda taps sausa ir šiurkšti.  Taigi, tai skirta mažiau jautriai odai. Daugumoje balzamų po skutimosi nėra alkoholio. Balzamas yra drėkinamesnis nei losjonas ar gelis, nes tai yra aliejaus pagrindo produktas.

Skaityti visą pranešimą