Zuokas įvertino Žemaitaičio pasisakymus: taip negali rašyti kultūringas žmogus, ypač Seimo narys, ir dar partijos lyderis

Prieš 1 metus 77

„Vertinu labai blogai, nes įrašuose vartojamas visiškai nederamas ir neleistinas žodynas. Taip negali rašyti kultūringas žmogus, ypač Seimo narys, ir dar partijos lyderis. Dar blogiau – netinkami žodžiai ir diskusijos forma visiškai užgožia patį turinį, dėl kurio gal ir galėtų vykti diskusija“, – taip partijos kolegos, Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio žodžius feisbuko paskyroje įvertino Artūras Zuokas.

„Paryžius. Karšta. Atvykau įteikti dukrai praėjusių metų Kalėdinę dovaną – COLDPLAY koncertą! Ir visiškai nėra jokio noro gilintis į amžinai karštas Lietuvos socialinių tinklų smėlio audras… Bet negaliu, nes visi klausia, o ką aš galvoju ir kaip vertinu pastaruosius R. Žemaitaičio įrašus ir komentarus feisbuke.

Atsakymas: vertinu labai blogai, nes įrašuose vartojamas visiškai nederamas ir neleistinas žodynas. Taip negali rašyti kultūringas žmogus, ypač Seimo narys, ir dar partijos lyderis. Dar blogiau – netinkami žodžiai ir diskusijos forma visiškai užgožia patį turinį, dėl kurio gal ir galėtų vykti diskusija. Ir jos neturėtų vengti nė viena pusė“, – dėsto jis.

Pasak A. Zuoko, jis visada laikosi pozicijos, kad keiksmažodžiai, žeminantys epitetai ir įžeidinėjimai diskusijoje yra silpnumo bei argumentų neturėjimo ženklas.

„Dažnai tai bandymas nuslėpti tiesą, bėgimas nuo faktų ir atsakymų. Gaila, šioje diskusijoje šalys nesilaiko šio principo, dėl ko nuoširdžiai apmaudu. Labai norėtųsi, kad žinomi vieši asmenys, kai juos kažkas pasiunčia „N*“ ar panašiai, neatsakytų tuo pačiu. Tik taip mažėtų patyčių ir būtų daugiau tiesos bei argumentų mūsų diskusijose. Dėl turinio: negaliu komentuoti, nes nežinau faktų ir būtų neatsakinga man užsiimti kaltinimais ar vertinimais. Bendrai, kai užduodami klausimai, reikia sulaukti atsakymų, o ne iškarto pateikti vertinimus.

Kaip liberaliai mąstantis žmogus, sutinku, kad ataskaitų turi reikalauti paramos davėjai, o ne valdžios atstovai. Valdžios kišimasis sukuria tik papildomą biurokratiją ir sudėtingus paramos projektus priverčia orientuotis tik į procedūras, o ne rezultatą! Ir pabaigai – labai norėčiau, kad Remigijus rastų stiprybės ir atsiprašytų už nederamą diskusijos formą. To pačio tikiuosi ir kitų šio konflikto dalyvių. Tai būtų kelias į civilizaciją. Vieši asmenys (paramos rinkimas yra būtent tai) taip pat neturi bijoti klausimų ir turi pareigą į juos atsakyti viešai. Ir be epitetų“, – aiškina A. Zuokas.

LRT.lt primena, kad pirmadienį tarp visuomenininko, žurnalisto Andriaus Tapino ir Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio kilo konfliktas, pirmasis dėl reputacijos menkinimo paskelbė besikreipsiantis į teisininkus.

Konfliktas kilo dėl R. Žemaitaičio mesto kaltinimo, esą paramos Ukrainos kariams rinkėjai – „Laisvės TV“ ir humoristo Oleg Šurajev paramos fondas „Vienas k“ neskaidriai naudoja gautus pinigus – neva šalmus, dronus internete galima įsigyti daug pigiau, nei tai daro minėtos organizacijos.

„Pastaruoju metu vis daugiau mums ir man kilo (kyla) abejonių, ar renkama parama pinigais Ukrainai tikrai nueina teisingu keliu“, – rašė Seimo narys ir tvirtino, esą paramos rinkėjai pelnosi iš paramos Ukrainai – prekes įsigyja pigiau, o kainų skirtumą pasisavina. Jo teigimu, visuomenininkai pasisavina ir PVM mokestį.

Antradienį Seime R. Žemaitaitis pasirodė su lapų glėbiu, juose – atspausdinta informacija, kiek internete kainuoja Ukrainai perkamos prekės. R. Žemaitaičio teigimu, jis siekė paviešinti įžvelgtą problemą ir sulaukti paramos rinkėjų paaiškinimo.

Po įrašo A. Tapinas paskelbė besikreipsiantis į teisininkus, tam jis iš gyventojų surinko apie 50 tūkst. eurų.

Plačiau apie tai:

Skaityti visą pranešimą