Žiobienė: savivaldybės socialines paslaugas teikia ne pagal poreikius, o galimybes

Prieš 1 metus 56

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė pastebi, kad savivaldybėse krizių ištiktiems asmenims socialinės paslaugos dažniausiai yra skiriamos ne pagal poreikį, o pagal tai, kokias galimybes turi atsakingos institucijos. Anot jos, Raseinių atvejis, kai šventiniu laikotarpiu buvo žiauriai sumušta dviejų metų mergaitė, parodo, kad medicina ir socialinė sritis veikia ne išvien.

„Man labai liūdna, kad tokiose situacijose išmokos sutvarkomos labai greitai, o toliau, ar pavyko žmogų įkalbėti (socialinės priežiūros – ELTA) paslaugoms, ar mes jas teikiame, ar ne, matyt, kiekvieną kartą reikia pažiūrėti“, – TV3 laidai „Dėmesio centre“ teigė E. Žiobienė.

„Institucinio dėmesio, man atrodo, reikėjo nuo pat pradžios, turint omenyje, kad mergina pagimdė 17 metų. Ir neščiajai priežiūros reikėjo, ir, atitinkamai, pagimdžius neišnešiotus dvynius. Su kiekvienu mano minimu faktu, akivaizdu, kad socialinės priežiūros turėjo būti labai daug“, – sako vaiko teisių apsaugos kontrolierė.

E. Žiobienė pabrėžia, kad tam, jog būtų suteikta reikiama pagalba, vis dar trūksta darbuotojų. Ji akcentuoja, kad krizių centrai taip pat yra beveik pilni, tačiau savivaldybės pinigus skiria kitoms reikmėms.

„Pinigų visada yra kelio tiesimui, trinkelėms, bet tai, kad tai yra tos pačios savivaldybės pinigai, ir jie skiriami gyventojams pagal jų poreikius, dažniausiai pamiršta“, – sako E. Žiobienė.

ELTA primena, kad šių metų gruodžio 26 dieną Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Raseinių rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Kalėdų dieną 2 metų mergaitė dėl kūno sužalojimų iš Raseinių ligoninės buvo atvežta į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikas.

Skaityti visą pranešimą