Žiniasklaida: Puidokas iš verslininko gavo didelę pinigų sumą, kaip investiciją „už palankumą“

Prieš 1 metus 70

Po Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Generalinės prokuratūros atlikto tyrimo dėl bandymo papirkti parlamentarą Matą Maldeikį atsirado naujos skandalingos informacijos. Anot delfi.lt, Seimo narys Mindaugas Puidokas su tuometiniu padėjėju Kęstučiu Motiečiumi keliskart lankėsi lošimų bendrovės „Tete-a-tete“ vadovo Samoilo Kaco namuose, kuris, pasak verslininko partnerio, esą buvo davęs pinigų.

Anot portalo, per apklausą tuometis Nacionalinės lošimų ir žaidimų verslo asociacijos vadovas Olegas Smirnovas nurodė, kad S. Kacas jam prisipažino, jog „M. Puidokui iš savo lėšų yra davęs 20 tūkstančių eurų – kaip investiciją į M. Puidoką už jo, kaip Seimo nario, palankumą ateityje esant poreikiui“.

Kada pinigai galėjo būti perduoti, O. Smirnovas negalėjo nurodyti, nes esą S. Kacas apie tai nekalbėjo.

Tiesa, kaip rašo portalas, pareigūnams tokių įrodymų tyrimo metu nepavyko surinkti, o Seimo narys M. Puidokas į klausimus vengė atsakyti.

O. Smirnovas taip pat pažymėjo, kad „apie pinigų perdavimą M. Puidokui“ jis sužinojo tik iš paties S. Kaco, skelbia delfi.lt.

Ketvirtadienį ELTA skelbė, kad pasipiktinęs Seimo nario M. Puidoko buvusiam padėjėjui K. Motiečiui už prekybą poveikiu skirta 4,9 tūkst. eurų bauda, parlamentaras Matas Maldeikis teigia ketinąs Vilniaus apygardos teismo sprendimą apskųsti. Jo teigimu, tikslas nėra K. Motiečiui skirti laisvės atėmimo bausmę, tačiau, pažymi jis, dabar paskirta suma yra juokinga.

„Su teisininkais aš konsultuojuosi ir mes ieškome galimybių skųsti šitą sprendimą. Mano pagrindinis tikslas ne tai, kad tas jaunuolis sėdėtų, (...), bet, aš manau, kad prokuratūra sukūrė precedentą, kai tu gali tokius jaunuolius siųsti į Seimą, gaudyti Seimo narius ant kyšio ir jei jie ateitų ir kaip aš priduotų juos, jie tiesiog gautų penkių tūkstančių eurų baudą. Tai yra juokinga“, – Eltai situaciją komentavo parlamentaras.

M. Maldeikis įtaria, kad šiuo sprendimu buvo siekiama tyliai šią bylą „užgesinti“.

„Mano politinis vertinimas, kad tai yra sisteminės korupcijos Seime byla, kuri yra numarinta ir įvertinta 4900 eurų – tiek prokuratūra vertina mūsų valstybę“, – teigė M. Maldeikis.

Vilniaus apygardos teismas M. Puidoko buvusiam padėjėjui K. Motiečiui už prekybą poveikiu skyrė 4,9 tūkst. eurų baudą. Pernai pradėto ikiteisminio tyrimo duomenimis, K. Motiečius Seimo patalpose 2021 m. balandžio mėn. pasiūlė Seimo nariui M. Maldeikiui 50 tūkst. eurų kyšį. Siūlydamas kyšį kaltinamasis, kaip įtariama, siekė, kad Seimo narys ateityje balsuotų taip, jog neapibrėžtam laikui būtų sustabdytas Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projekto, kuriuo turėjo būti sugriežtinti lošimų verslą reglamentuojantys teisės aktai, svarstymas.

M. Puidokas šiame ikiteisminiame tyrime buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas, vėliau jis byloje liko tik liudytoju.

Skaityti visą pranešimą