VRK gavo didžiąją politinės kampanijos dalyvių finansų ataskaitų dalį

Prieš 1 metus 59

Antradienį pasibaigė terminas, iki kurio savivaldybių tarybų ir merų rinkimų politinės kampanijos dalyviai turėjo pateikti Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) politinės kampanijos finansavimo ataskaitas. Iki vakaro VRK gavo 215 ataskaitų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šias ataskaitas kartu su pajamas ir išlaidas pagrindžiančiais dokumentais pateikti turėjo tie politinės kampanijos dalyviai, kurie per šių rinkimų politinę kampaniją gavo mažiau nei 111 860 eurų pajamų.

Iki balandžio 18-osios vakaro VRK gavo 215 ataskaitų. Dar 30 jau yra patvirtinta VRK informacinėje sistemoje. Tie finansiniai dokumentai, kurie iki balandžio 18 d. vakaro buvo išsiųsti registruotais laiškais ir pasieks VRK po termino, bus laikomi pateiktais laiku, pažymima pranešime.

Visas šias ataskaitas ir kitus finansinius dokumentus VRK perduos patikrinti auditoriams.

Didesnę nei 111 860 eurų pajamų sumą per šiuos rinkimus gavę savivaldybių tarybų ir merų rinkimų politinės kampanijos dalyviai finansų ataskaitas ir dokumentus turi laiko pateikti iki š. m. birželio 17 d.

VRK duomenimis, tokių politinės kampanijos dalyvių yra 14.

Įstatyme numatyta pareiga, kad šių politinės kampanijos dalyvių finansiniai dokumentai VRK turi būti pateikiami jau patikrinti auditorių, rašoma pranešime.

Iš viso dalyvauti 2023 m. savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose buvo registruoti 262 savarankiški politinės kampanijos dalyviai.

VRK turimais duomenimis, jie iš viso yra gavę ir priėmę 7 944 728,50 eurų pajamų, o išleidę 7 500 339,46 eurų, iš kurių 876 293,54 eurų už suteiktas su rinkimais susijusias prekes ir paslaugas dar nėra apmokėta.

Detali informacija apie tai, kas, kada ir kokią sumą paaukojo politinės kampanijos dalyviams, skelbiama ir nuolat atnaujinama VRK svetainėje.

Skaityti visą pranešimą