Vilniuje prasideda 5-asis pasaulinis litvakų kongresas

Prieš 1 metus 193

Eleonora Budzinauskienė, ELTA2022.05.23 09:31

Seime pirmadienį prasideda penktasis Pasaulinis litvakų kongresas. Keturias dienas vyksiančio Kongreso programoje numatytos diskusijos, istorinių vietų lankymai bei įvairios kultūrinės veiklos, dedikuotos žydų paveldui Lietuvoje bei litvakų pasiekimams pasaulyje.

Pagrindiniai Kongreso akcentai: atidarymo konferencija Seime, pasaulinio garso kantoriaus iš JAV prof. Joseph Malovany koncertas Vilniaus choralinėje sinagogoje gegužės 23-iosios vakarą bei koncertinis vakaras „Pasimatymas su Vilne“ Valstybiniame jaunimo teatre gegužės 26 dieną, kuriame dalyvaus ir Vilniuje gyvenusių ir kūrusių litvakų atminimą pagerbs žymūs Lietuvos muzikai ir teatralai.

„Šiandien atidarome Pasaulinį litvakų kongresą Vilniuje su labai aiškia žinute visam pasauliui, kad žydiškumas Lietuvoje, nepaisant visų tragedijų ir išbandymų, yra gyvas ir turi ateitį. Šiomis dienomis mes diskutuosime apie litvakų kultūros ateitį ir kaip svarbu ją perduoti mūsų vaikų bei anūkų kartoms. Tik tai užtikrins jos gyvybingumą bei tęstinumą. Mums rūpi istorinės atminties perdavimas ateičiai. Esu tikra, kad tai rūpi ir Lietuvos valstybei“, – teigė Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą