Vilniaus rajone 3 partijos subūrė jėgas prieš LLRA-KSŠ: kaltina, kad šie įmones valdo nuostolingai

Prieš 1 metus 49

Vilniaus rajono konservatoriai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija trečiadienį pasirašė koalicinę sutartį ir nusprendė kelti bendrą kandidatą į merus kitąmet vyksiančiuose savivaldos rinkimuose. Centro dešinei priklausančių partijų kandidatu į merus tapo Vilniaus rajono Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) skyriaus pirmininkas Gediminas Kazėnas.

Kaip trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje tvirtino konservatorių, Liberalų sąjūdžio ir Laisvės partijos atstovai, siekis įveikti Vilniaus rajone ne vieną dešimtmetį dominuojančią Lietuvos lenkų rinkimų akciją – Krikščioniškų šeimų sąjungą (LLRA-KŠS) buvo pagrindinė paskata partijoms sutelkti jėgas.

Mero rinkimuose koalicijos partneriai kelia TS-LKD nario, teisės mokslų daktaro ir Vilniaus rajono tarybos nario Gedimino Kazėno kandidatūrą, rašoma Liberalų sąjūdžio pranešime žiniasklaidai.

„Vilniaus rajono dešiniosios ir centro dešinės partijos sutaria, kad norint įveikti užsisėdėjusią ir trisdešimt metų valdančią Lietuvos lenkų rinkimų akciją – Krikščioniškų šeimų sąjungą, reikia vienytis. Tad suprasdami iššūkį, apribojome savo, kaip atskirų partijų kandidatų ambicijas, ir vienijamės į stiprią Centro dešinės koaliciją. Todėl tikiu, kad suvieniję jėgas, savo programas ir vertybes, sudarysime stiprią konkurenciją bei pakeisime metų metus klestinčią vienvaldystę Vilniaus rajone“,– teigė G. Kazėnas.

Koaliciniame susitarime kaltina LLRA-KŠS dėl neskaidraus valdymo: patekę į valdžią, inicijuotų auditą

Koalicijos susitarime numatyta prioritetus skirti švietimui, rajono infrastruktūros plėtrai, kultūriniam paveldui, skaidriai savivaldybių įmonių pertvarkai ir t. t.

Centro dešinės politinės jėgos žada plėsti rajone vaikų darželių ir mokyklų tinklą – kad visi rajono vaikai turėtų vienodas sąlygas gauti ugdymą savo gimtąja kalba. Skirti 100 eurų kompensaciją šeimoms, kurių vaikai nepatenka į valstybinius darželius. Šiuo metu opozicijoje dirbantys Vilniaus rajono dešinieji taip pat žada vystyti susisiekimo, viešojo transporto sistemą, sumažinti infrastruktūros mokestį statant individualius namus.

Galiausia koaliciniame susitarime pažymima, kad šiuo metu Vilniaus rajono savivaldybės įmonės valdomos nuostolingai. Dešiniųjų teigimu, pagrindinė to priežastis – neskaidrus LLRA-KŠS valdymas.

„Pagrindinė priežastis, kodėl šios įmonės dirba nuostolingai, yra neskaidrus jų valdymas, kuomet vadovaujančius postus užima LLRA artimi žmonės, o ne atitinkamą kompetenciją turintys asmenys, bei žalingų sprendimų priėmimas“, – rašoma koaliciniame susitarime.

Dešinieji pažymi, kad patekę į rajono valdžią siektų atlikti įmonių finansinį ir veiklos auditą.

„Sieksime, kad būtų atliktas nepriklausomas ir visapusiškas savivaldybės įmonių finansinis ir veiklos auditas ir pagal gautas išvadas būtų pertvarkytas šių įmonių valdymas“, – įsipareigoja dešinieji.

Skaityti visą pranešimą