Užgeso pagrindinė Kauno Kalėdų eglė ir miesto papuošimai (foto)

Prieš 1 metus 118

Kaunas jungiasi prie solidarumo akcijos „Valanda už Ukrainą“. Šiandien 20–21 val. išjungsime šventinius papuošimus Rotušės aikštėje, Vilniaus gatvėje ir Laisvės alėjoje.

Taip, drauge su visu pasauliu, atkreipsime dėmesį į brolišką ukrainiečių tautą. Ten daugiau kaip 10 mln. žmonių žiemą turės išgyventi be elektros, šilumos ir vandens, lauko temperatūrai, prognozuojama, krentant net iki 20 laipsnių šalčio“, – rašė Kauno savivaldybės atstovai „Facebook“ įraše.

„Ši bendra tamsos akimirka – priminimas nepamiršti bei palaikyti Ukrainą taip, kaip tik galime. Kviečiame visus prisijungti prie šios simbolinės iniciatyvos valandai išjungiant šventinį apšvietimą ir savo namuose“, – ragino Kauno savivaldybės atstovai.

Jis kreipėsi į Lietuvos savivaldybių asociaciją ragindamas gruodžio 21 dieną 20 val. vienai valandai simboliškai išjungti šventinį apšvietimą miestų viešosiose erdvėse bei gyventojams savo namuose.

„Gruodžio 21-oji yra tamsiausia metų diena. Tačiau Ukrainai tamsa prasidėjo dar spalio viduryje, kai Rusija pradėjo atakuoti ir apšaudyti šalies civilinę energetikos infrastruktūrą. Daugiau kaip 10 mln. žmonių žiemą turės išgyventi be elektros, šilumos ir vandens, lauko temperatūrai, prognozuojama, nukrentant iki 20 laipsnių šalčio“, – rašoma kreipimesi į savivaldybes.

Skaityti visą pranešimą