Santakos parką aplankęs inventoriaus bandytojas gavo trigubą smūgį

Prieš 11 mėnesius 110

Šeštadienio popietę Santakos parką aplankęs kaunietis turėjo nemažai pastabų miesto gerbūvio prižiūrėtojams. Parke įrengtoje krepšinio aikštelėje vyras pasigedo krepšinio lankų tinklelių. Negana to, anot skaitytojo, savaitgalį Santakos parke neveikė nei dar gruodį įrengtas viešasis tualetas, nei šalia jo ką tik naują sezoną pradėjusi lauko gertuvė.

„Vienas šalia kito, niekas neveikia. Kada pradės veikti?“ – šeštadienį klausė nuotraukas atsiuntęs vyras. Netrukus kauniečiui užkliuvo ir greta įrengta krepšinio aikštelė.

„Nėra tinklelių ant krepšio, čia taip turi būt?“ – dar vieną retorinį klausimą išpyškino sporto inventoriuje neblogai nusimanantis, o gal tiesiog akylas vyras.

Visgi krepšinio entuziastams teks džiaugtis bent jau esančiais krepšio lankais. Tuo metu norinčių atsigaivinti nemokamu geriamuoju vandeniu laukia gera žinia, o prispirtiems į tualetą – nėra kuo džiaugtis.

Geriamojo vandens stotelė puikiai veikia?

Anot „Kauno vandenų“ viešųjų ryšių specialistės ​Vaidos Bytautės, dėl savaitgalį neveikusios naujosios geriamojo vandens stotelės nebuvo sulaukta nė vieno skundo.

„Kolegos šiandien buvo nuvažiavę patikrinti geriamojo vandens stotelės Jonavos gatvėje. Ji puikiai veikia. Jokių nusiskundimų iš gyventojų negavome. Išjungta ji taip pat nebuvo. Darome prielaidą, kad buvo netinkamai paspaustas mygtukas, arba išvis nepaspaustas“, – pirmadienį komentavo ​V. Bytautė.

Vis dėlto šeštadienį kauniečio siųstame vaido įraše matyti, kad mygtukas veikė kuo puikiausiai, tačiau vanduo netekėjo.

Gruodį įrengtas tualetas durų dar neatvers

Tuo metu liūdnesne žinia dalijasi Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė. Aiškėja, kad Santakos parke gruodį įrengtu viešuoju tualetu kauniečiai negalės naudotis dar kelias savaites.

„Viešasis tualetas Santakos parke įrengtas gruodžio mėnesį. Pagrindinė priežastis, kodėl jis nėra atidarytas kauniečiams – defektų šalinimas. O defektas toks, kad grindinio trinkelės yra įrengtos per aukštai ir durys negali atsidaryti. Pastebėjus šį nesusipratimą, ruošiamasi keisti prie viešojo tualeto esančią grindinio dangą. Trūkumus tikimasi pašalinti per kelias ateinančias savaites ir tualetas bus atidarytas“, – komentavo R. Savickienė.

Nauju tualetu kol kas pasinaudoti neįmanoma / Skaitytojo nuotr.

Kas vyksta Kaune“ primena, kad toks pats automatinis tualetas įrengtas Ąžuolyno parke, dar keli numatyti Nemuno saloje, Naujakurių g. 78B skvere, Vaišvydavos, Kovo 11-osios parkuose. Juos prižiūrės MB „Dostatyba“.

„Automatiniai viešieji tualetai veiks visą parą. Už paslaugą bus galima atsiskaityti euro monetomis arba banko kortele. Tai padarius, automatiškai atsivers durys. Po apsilankymo WC užsirakina, nuplaunamos grindys ir kiti elementai. Viduje esanti įranga – antivandalinė ir pagaminta iš nerūdijančio plieno. Kabinos šildomos, įrengta rankų plautuvė, veidrodis, rankų džiovintuvas, higieniški popieriaus ir muilo dozatoriai“, – seniau portalui pasakojo R. Savickienė.

Daugiau šia tema

  • Naujas tualetas Ąžuolyne

  • Naujas tualetas Ąžuolyne

Parkas atvertas prieš metus

Primename, kad Santakos parkas lankytojams atvertas beveik prieš metus, gegužės 15-ąją minint Tarptautinę šeimos dieną. Santakos parko atidarymo šventę lydėjo koncertai, žaidimai ir įvairios rungtys.

Santakos parko atidarymas

Sutvarkytoje erdvėje nutiestas naujas dviračių takas, atnaujinti šviestuvai, kiti mažieji architektūros elementai, įrengtos salelės vaikams. Pokyčių sulaukė ir Senoji prieplauka, vadinamasis Daugirdo amfiteatras.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Skaityti visą pranešimą