URM dėl sienos pažeidimų Baltarusijai įteikė dar vieną griežtą protesto notą

Prieš 1 metus 72

Trečiadienį į Užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Baltarusijos Respublikos ambasados Lietuvoje atstovas, kuriam įteikta griežta protesto nota dėl tyčinių ir sistemingų Lietuvos Respublikos valstybės sienos pažeidimo atvejų, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Nota įteikta dėl šių metų balandžio 18 dieną užfiksuoto Baltarusijos Respublikos pasienio tarnybos pareigūno padaryto valstybės sienos pažeidimo Varėnos pasienio rinktinės G. Žagunio pasienio užkardos veikimo teritorijoje.

Antradienį priešpiet užkardos pareigūnai per vaizdo stebėjimo sistemą matė du Baltarusijos pusėje palei sieną einančius šios šalies pasieniečius. Jie dairydamiesi priėjo prie sienos linijos ties Šalčininkų rajono Stakų kaimu, kuris yra vadinamojoje Dieveniškių kilpoje.

Sienos linija vietovėje yra žymima centriniu poligonometriniu stulpeliu, abipus kurio yra valstybių sienos ženklai. Netoliese Lietuvos teritorijoje yra pastatytas fizinis barjeras – tvora su koncertina.

Notoje Užsienio reikalų ministerija griežtai pareikalavo Baltarusijos Respublikos kuo skubiau pateikti pasiaiškinimą dėl šio ir dėl analogiško balandžio 12 dieną įvykdyto pažeidimo bei imtis visų būtinų priemonių, kad ateityje tokie incidentai nepasikartotų.

Skaityti visą pranešimą