Urbonaitė: gynybos susitarimas tarp partijų gali tapti „valstiečių“ šantažo įrankiu

Prieš 1 metus 93

Naująjį gynybos susitarimą tarp partijų planuojama pasirašyti liepos mėnesį, tačiau jis bus be valstiečių. Apie šio sprendimo priežastis ir galimas pasekmes LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“ kalba Mykolo Romerio universiteto lektorė, politologė Rima Urbonaitė. 

Anot politologės, tai, kad partijos lyderis Ramūnas Karbauskis nėra linkęs pasirašyti susitarimo, nors jo turiniui ir pritaria, nėra naujiena.

„Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį, kad valstiečiai lieka vieninteliai, nepasirašantys šio Lietuvai svarbaus susitarimo“, – pabrėžia ekspertė.

Politologės teigimu, valstiečiai tokiu būdu bando toliau rodyti savo nepritarimą bendrai valdančiųjų politikai. Jos manymu, šio susitarimo nepasirašymas yra tapęs jų šantažo įrankiu.

„Jie toliau yra linkę šantažuoti ir sakyti, kad mes nepasirašysime šito susitarimo, jeigu ir toliau bus svarstomi tokie projektai kaip civilinės sąjungos“, – sako R. Urbonaitė.
Vis dėl to, R. Urbonaitė sako, kad tokiu būdų LVŽS gali save nustumti į paraštes. Ekspertė tokią taktiką įvardija klaidinga dilema.

„Toks manipuliavimas gali būti ir jų pačių šaudymas sau į kojas“, – priduria pašnekovė.
R. Urbonaitė sako, kad paskutiniu metu valstiečių politinė veikla yra chaotiška ir destruktyvi.

„Tą iliustruoja ir kai kurios jų iniciatyvos, tokios kaip narkotikų vartojimo tikrinimas Seime“, – apibendrina R. Urbonaitė, pridurdama, kad šios pradeda kenkti pačiai partijai.

„Partija rodo, kad prioritetiniais dalykais gali tapti tai, ką jie patys sugalvoja, o bendri valstybės interesai yra pastumiami į paraštes“, – sako ekspertė.

Šitaip partija nustumti į paraštes gali ir pati save, įsitikinusi pokalbio pašnekovė.

Visą pokalbį stebėkite vaizdo įraše.

Skaityti visą pranešimą