Uostamiestyje – mįslingas incidentas: miške be sąmonės rasta nepilnametė, užsimenama apie galimą seksualinį smurtą

Prieš 1 metus 63

Uostamiestyje aiškinamasi mįslingo įvykio, susijusio su nepilnamete, aplinkybes. Antradienio vakarą į greta vieno prestižinių Klaipėdos rajonų esantį mišką skubėjo policijos pareigūnai ir medikai. Tarnybos buvo iškviestos dėl miške rastos, kaip vėliau paaiškėjo, nepilnametės. Atvykus medikams mergina buvo be sąmonės, sumušta ir sušalusi, kilo įtarimų ir dėl galimo seksualinio smurto.

Uostamiestyje esančio Dragūnų kvartalo antradienio vakaro ramybę sudrumstė nerimą keliantis incidentas. Žmonės vieni kitų klausinėjo, kas nutiko, jog prie greta esančio miško skubėjo gausios policijos pareigūnų, medikų pajėgos.

Aiškėja, kad pagalbos tarnybų prireikė dėl miške galimai įvykdyto nusikaltimo prieš nepilnametę.

Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pareigas laikinai einanti Nijolė Dambrauskienė patvirtino, jog antradienio vakarą medikų pajėgos iš tiesų skubėjo į minėtą vietą.

„Tai buvo apie 21.30 val. Vakare. Dragūnų gatvėje, už pastato, miškelyje moteris, išgirdusi pagalbos šauksmą, kvietė greitąją pagalbą. Nuvykus buvo rasta jauna moteris. Tuo metu, kai tą moterį medikė apžiūrėjo, ji negalėjo nustatyti tikslaus amžiaus ir nuvežė ją į Respublikinę Klaipėdos ligoninę, kadangi moteris buvo komoje ir apie save nieko pasakyti negalėjo. Įtariama, kad sumušta, įtariama, kad galbūt panaudotas ir seksualinis smurtas prie ją, išrengta. Ji tokios sunkios būklės nuvežta į Priėmimo skyrių“, – teigė N. Dambrauskienė.

Ligoninėje merginai buvo suteikta medikų pagalba ir paaiškėjus, kad ji – nepilnametė, todėl apie 2 val. Naktį jau sąmonę atgavusi pacientė buvo išgabenta į Klaipėdos vaikų ligoninę.

Pasak N. Dambrauskienės, kai greitosios medicinos pagalbos medikai apžiūrėjo mergina, ji buvo sušalusi ir prastos būklės, tačiau akcentuojama, kad apie tikslius merginai padarytus sužalojimus ar patirtą smurtą galės atsakyti tik nuodugniau ją apžiūrėję specialistai.

„Mes tik įtariame, kad galimai galėjo būti panaudoti smurtas prieš ją, bet koks tiksliai – nustato specialistai“, – sakė pašnekovė.

Trečiadienio rytą policijos suvestinėse apie šį atvejį neužsimenama. Teigiama, jog todėl, kad dėl įvykio dar nėra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Asta Kažukauskienė LRT.lt sakė, kad šiuo metu nėra požymių, jog antradienio vakarą Dragūnų gatvėje būtų įvykdytas seksualinio pobūdžio nusikaltimas.

„Ikiteisminis nėra pradėtas, renkama medžiaga yra tikslinama. Medžiaga yra renkama dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo“, – sakė A. Kažukauskienė.

Policijos turimais duomenimis, mergina buvo neblaivi.

Skaityti visą pranešimą