Ukrainos palaikymo mitingo dalyviai Katedros aikštėje atkreipė dėmesį į Rusijos propagandos gniaužtus

Prieš 11 mėnesius 77

Pirmadienį Katedros aikštėję į 53 -ąjį Pirmadienio mitingą susirinko keliasdešimt žmonių. Pagrindinė mitingo tema buvo priešinimasis Rusijos dezinformacijai, nes kartu buvo minima ir pasaulinė spaudos laisvės diena.

Kaip teigiama mitingo rengėjo Arkadijaus Vinokuro pranešime, šio pirmadienio mitingo šūkis – „Fašistinės, nacistinės Rusijos dezinformaciniam karui prieš Ukrainą – Ne!“.

Mitinge dalyvavo Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, žurnalistė InBaltic televizijoje, transliuojančia rusų kalba, Daina Kučinskaitė, žurnalistė, televizijos kanalo „Mes – Ukraina“ vedėja Julija Galuška, telefonu kalbėjo Ukrainos žurnalistų sąjungos pirmininkas Sergiy Tomilenko, tarpregioninio TV informacinio maratono, laidos „Socialinis pasipriešinimas“, vedėja Lesya Nakonechna ir Ukrainos regioninės oro gynybos operatorė, karininkė Liudmila Litvinenko.

Mitingo metu pasirodymą surengė Ukrainos dainininkė Valeriya Kucherenko

Pirmadienio mitingų tikslas neleisti pamiršti tų, kurie aukoja savo gyvybes už taiką mūsų namuose, už tai, kad ant mūsų galvų nekristų bombos, nebūtų naikinami miestai, nebūtų dar vienos Bučos ir Irpinės.

Mitingų organizatorius ir vedėjas – aktorius, publicistas ir rašytojas Arkadijus Vinokuras.

Skaityti visą pranešimą