Ukrainos kariai atlieka reabilitaciją Palangoje: nekantrauja grįžti ginti tėvynės

Prieš 1 metus 85

Devyni sužeisti Ukrainos kariai šiuo metu atlieka reabilitaciją Palangoje. Pasak Poilsio ir reabilitacijos centro „Pušynas“ direktoriaus Juliaus Tomo Žulkaus, ukrainiečiai traumas patyrė per artilerijos atakas, juos sužeidė skeveldros. Kariai reabilitacijos centre praleis dvidešimt dienų, tačiau, direktoriaus teigimu, ukrainiečiai labai nori greičiau grįžti į tėvynę.

„Jauni vyrukai, jie pilni ryžto. Jie labai sunkiai suvokia, kad čia, pas mus, taika, visi žmonės šypsosi, visiems gerai. Jiems gal ir sunku suvokti, kad mes tikrai norime jiems padėti, jie po truputį pradeda tai suprasti. Bet šiaip jie visi pasiryžę kuo greičiau grįžti į savo tėvynę ir imtis vėl ginklo“, – LRT RADIJUI pasakojo J. T. Žulkus.

Palangoje reabilitaciją atliekantis Ukrainos karo medikas Nikolajus sako, kad šalies gynėjai neabejoja pergale, o daugiausiai motyvacijos nepasiduoti suteikia nežmoniškas elgesys su civiliais ukrainiečiais, už kurių mirtis norisi duoti atsaką.

„Sunkiausia psichologiškai. Fiziškai to praktiškai nejutau. Juk visa tai matai ir prisimeni. Tokių dalykų atleisti negalima, jie tiesiog neatleistini. Civiliai nekalti. Kariuomenė turi kovoti su kariuomene. Kuo nusikalto taikūs gyventojai? Kodėl turėdamas automatinį ginklą šaudai beginkliams į nugarą – seneliui, merginai, vaikui šaudyti į nugarą? Prievartauti? Mane kovai motyvuoja tai, kad žmogus negali taip pasielgti“, – sakė karo medikas iš Ukrainos.

Skaityti visą pranešimą