Ugniagesiai Kaune atšventė šv. Florijono dieną: žygiavo su orkestru, vaišino koše ir sulaukė apdovanojimų

Prieš 11 mėnesius 99

Šiandien Kaune surengtas pagrindinis visos šalies Šv. Florijono – ugniagesių globėjo dienos minėjimas. Šventė prasidėjo šv. Mišiomis Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje, po to persikėlė į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį. Čia kauniečių laukė ne tik ugniagesių technikos ekspozicija, bet ir skani grikių košė.

Prieš pat vidurdienį į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį ugniagesiai atžygiavo su Karinių oro pajėgų orkestru, vėliau skambėjo kariljono koncertas, vyko iškilmingas minėjimas.

Minėjimo metu tylos minute pagerbti žuvę ugniagesiai gelbėtojai, padėtos gėlės prie Nežinomo kareivio kapo ir Laisvės paminklo, vyko ugniagesių priesaikos ceremonija. Taip pat šiandien Kaune už sąžiningą ir nepriekaištingą tarnybą bei išgelbėtas gyvybes įteikti apdovanojimai geriausiems šalies ugniagesiams gelbėtojams.

Į šventę atvykę kauniečiai ir miesto svečiai galėjo apžiūrėti ugniagesių gelbėtojų gaisrinę ir gelbėjimo techniką, pabendrauti su pareigūnais, apžiūrėti gaisrų gesinimo priemones, išvykimo krepšį bei paragauti ugniagesių verdamos košės.

PAGD duomenimis, šiemet ugniagesiai gelbėtojai užgesino per 2,6 tūkst. gaisrų, atliko 4 tūkst. gelbėjimo darbų, išgelbėjo 159 žmones.

Šv. Florijono – ugniagesių globėjo diena minima nuo 1993-ųjų.

Skaityti visą pranešimą