Teisme apklaustas nepilnamečių tvirkinimu kaltinamas Jakštys, jo pozicija neatskleidžiama

Prieš 11 mėnesius 97

Kauno apylinkės teisme trečiadienį, nagrinėjant baudžiamąją bylą, apklaustas nepilnamečių tvirkinimu, aplaidžiu finansinės apskaitos tvarkymu, nesunkiu sveikatos sutrikdymu kaltinamas Remigijus Jakštys. Kokia yra kaltinamojo pozicija dėl jam inkriminuojamų veikų, neatskleidžiama.

Kaip pranešė teismas, trečiadienį nuspręsta bylą nagrinėti sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka. Paprastai viena iš aplinkybių, dėl kurių nutariama pasirinkti tokį bylos nagrinėjimo būdą, būna tai, kad kaltinamasis pripažįsta savo kaltę. Tiesa, nei teismas, nei R. Jakščio advokatė Aušra Ručienė kaltinamojo pozicijos neatskleidžia.

„Posėdis yra neviešas. Jei aš tai komentuosiu, už tai galiu būti nubausta. Taigi, nieko negaliu komentuoti“, – Eltai sakė A. Ručienė, paklaustas, ar jos ginamasis byloje R. Jakštys pripažįsta jam pateiktus kaltinimus.

ELTA primena, kad Kauno apylinkės teisme nagrinėjamos baudžiamosios bylos duomenimis, R. Jakštys kaltinamas aplaidžiu finansinės apskaitos tvarkymu, jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimu (2 nusikalstamos veikos), lytinės aistros tenkinimu, pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę (3 nusikalstamos veikos), nesunkiu sveikatos sutrikdymu.

Byloje nukentėjusiaisiais pripažinti trys asmenys.

R. Jakšiui, kuris anksčiau jau yra teistas už nepilnamečių asmenų seksualinį tvirkinimą, taikoma intensyvi priežiūra, jis turi nešioti apykoję. Kartu kaltinamajam numatytos tam tikros intensyvios priežiūros sąlygos: nebendrauti, neieškoti ryšių su nepilnamečiais asmenimis ir nesilankyti vietose, kuriose lankosi nepilnamečiai, būti savo gyvenamosios vietos adresu visą laiką, išskyrus vieną valandą per parą, kai jam leidžiama išvykti iš namų Kauno miesto ribose.

Ikiteisminio tyrimo metu kaltinamajam anksčiau buvo taikytos švelnesnės kardomosios priemonės – namų areštas, uždraudimas bendrauti su nepilnamečiais asmenimis – tačiau prokuroras teismo balandį paprašė jas sugriežtinti ir teismas iš dalies sutiko su tokiu prašymu.

Šis sprendimas priimtas po žiniasklaidos pranešimų apie tai, jog R. Jakščio, kuris yra anksčiau teistas už vaikų tvirkinimą, nuomojamuose namuose, Kaune, esą yra nepilnametis asmuo. Balandžio viduryje pranešta, kad Kauno gyventojai, informavę pareigūnus apie tokį galimą įvykį, jų neišleido iš namų kiemo. Pareigūnai, apieškoję R. Jakščio nuomojamą būstą, rado nepilnametį, pasislėpusį name esančioje nišoje.

Teisėsauga po šių įvykių pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl jaunesnio negu 16 amžiaus asmens galimo tvirkinimo.

Kauno apylinkės teismas balandį pakeitė anksčiau už vaikų tvirtinimą teistam R. Jakščiui skirtą bausmę. Teismas nutarė laisvės apribojimą pakeisti į 90 parų areštą.

Anksčiau skelbta, kad R. Jakštys pernai buvo nuteistas už keturių nepilnamečių asmenų seksualinį tvirkinimą.

Skaityti visą pranešimą