Su Lenkijos ambasadoriumi susitikęs Anušauskas: mus vienija bendra grėsmė – turime galvoti ir apie bendrą atsaką

Prieš 11 mėnesius 99

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas trečiadienį susitiko su naujai paskirtu Lenkijos ambasadoriumi Konstanty Radziwillu, rašoma Karšto apsaugos ministerijos pranešime žiniasklaidai. 

Nurodoma, kad Lenkijai padėkota už įsitraukimą į regiono saugumo stiprinimą, aptartas tolesnis šalių bendradarbiavimas saugumo ir gynybos srityje. Pasak ministro, santykiai su Lenkija išlieka itin svarbiu Lietuvos saugumo politikos prioritetu.

„Vertiname aktyvų Lenkijos vaidmenį užtikrinant mūsų regiono saugumą, dalyvavimą NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse, dvišales iniciatyvas tarp mūsų šalių Specialiųjų operacijų pajėgų. Mus vienija bendra grėsmė – tad turime galvoti apie bendrą atsaką. Turime tęsti intensyvų dvišalį politinį – karinį bendradarbiavimą“, – sakė ministras A. Anušauskas, padėkojęs ir už Lenkijos lyderystę remiant Ukrainą.

Po kelių savaičių įvyks jau ketvirtoji Lietuvos ir Lenkijos gynybos ministrų taryba Varšuvoje. Pasak A. Anušausko, abi šalys bendromis jėgomis NATO viršūnių susitikime Vilniuje turi siekti sprendimų dėl regioninių gynybos planų ir gynybos sustiprinimo, išankstinio pajėgų dislokavimo, susitarimo dėl 2 proc. BVP skyrimo gynybai ir paramos Ukrainos integracijai į NATO.

Lietuvos ir Lenkijos tarpusavio parama bei koordinuotas atsakas į regione kylančius saugumo iššūkius per paskutinius kelerius metus išaugo – sustiprintas bendradarbiavimas gynybos planavimo, oro gynybos, jūrinės aplinkos suvokimo, įsigijimų ir kibernetinio saugumo srityse, kasmet vyksta gynybos ministrų taryba, pradėtos naujos bendros karinės iniciatyvos.

Skaityti visą pranešimą