Su dideliu kiekiu hašišo sulaikytas „darbietis“ jau laisvėje, sušvelnintos kardomosios priemonės

Prieš 1 metus 103

Buvęs Darbo partijos narys, kandidatas į Druskininkų miesto tarybą pirmuoju numeriu Darbo partijos sąraše Edgaras Garackevičius šiandien išleidžiamas į laisvę po to, kai prieš mėnesį buvo sulaikytas su 0,5 kilogramo hašišo. Jam skirtos švelnesnės kardomosios priemonės, politikas sumokėjo užstatą.

„Pakeistos kardomosios priemonės, paskirtos švelnesnės: 20 tūkst. Eur užstatas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti, periodinė registracija policijos įstaigoje“, – prokurorų sprendimą komentavo Generalinės prokuratūros atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

LRT.lt primena, kad su itin dideliu narkotikų kiekiu Druskininkų politikas policijos sulaikytas buvo sausio 18 dieną.

E. Garackevičius yra Darbo partijos kandidatų į Druskininkų savivaldybės tarybą sąrašo lyderis. Po suėmimo jis buvo išmestas iš partijos.

Skubiai sušauktame Darbo partijos Prezidiumo posėdyje E. Garackevičių nuspręsta pašalinti iš partijos gretų ir rinkimų sąrašo. Dėl pastarojo žingsnio „darbiečiai“ kreipėsi į VRK.

Visgi, komisija priėmė sprendimą E. Garackevičiaus iš sąrašo nepašalinti. Komisija sprendimą argumentavo tuo, kad numatyti terminai prašymų pašalinti iš rinkiminių sąrašų pateikimui yra pasibaigę.

Darbo partija tokį VRK sprendimą apskundė teismui.

Tyrime įtarimai pateikti E. Garackevičiui ir kitam įtariamajam pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 3 dalį (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu).

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis portalui LRT.lt po sulaikymo sakė pirmuoju numeriu sąraše įrašytą E. Garackevičių iki šiol vertinęs gerai.

„Tokia ir situacija, aiški kaip du kart du. Apgailėtina, gėdinga. Tokia ir situacija. <...> Labai gaila, kad tai atsitiko mūsų gretose. Tai mums pamoka į ateitį kaip kažkokią vindikacijos sistemą daryti aktyvesnę ar pan., atrenkant žmones.

Gaila. Prisiimame atsakomybę. Apgailestaujame“, – situaciją vertino A. Mazuronis.

Skaityti visą pranešimą