Sporto gatvę išvagojo švytinčios ąžuolo lapų „gyslos“

Prieš 1 metus 146

„Šis motyvas simbolizuoja tautos vienybę ir stiprybę. Taip pat – rodo ryšį su greta esančiu Ąžuolyno parku. Nors čia dar vyksta paskutiniai darbų potėpiai, bendrą vaizdą jau matome“, – pasižvalgyti „Facebook“ puslapyje kvietė savivaldybė.

Komentatoriai po šiuo įrašu ne tik gėrėjosi nauju Sporto gatvės vaizdu, bet ir atkreipė dėmesį, kad aikštė atrodo labai tuščia, joje trūksta medžių, o tai esą ypač jautėsi per vasaros karščius.

„Tikiuosi, užbaigus daug dalykų pagerės, nes kiek teko matyti, jau dabar daug aptrupėjusių plytelių kampų, LED juostos vienur vienos, kitur kitos spalvos, kitur visai neuždegta. Vandens latakai sulankstyti sunkiosios technikos, vietom užkimšti betonu, plytelės labai nešvarios nuo sauso cemento ar betono mišinio“, – vietas, kur dar reikia pridėti ranką, vardijo vienas gyventojas.

Daugiau šia tema

Primename, kad rekonstruojant Sporto gatvę nugriauta pirmoji privati Kauno kavinė „Kregždutė“. Priešprojektinius pasiūlymus dar 2018-aisiais parengę architektai naujoje erdvėje nematė sovietmetį menančių statinių – betoninių atraminių sienučių su suolais, siurblinės ir pašonėje esančio pastato.

Griaunama kavinė „Kregždutė“

Populiari kavinė tęsia veiklą kiek tolėliau – persikėlė į patalpas Sporto g. 3. „Kregždutė“ atsidarė kooperatyvų laikais, 1986 m., kai dar nebuvo susiformavusi laisvalaikio bei pramogų rinka. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybei, tai buvo pirmoji privati kavinė Kaune.

Skaityti visą pranešimą