Sniegas ir gyventojų automobiliai trukdo išvežti šiukšles

Prieš 1 metus 115

Snieguoti keliai sukėlė problemų atliekų išvežimui daugiabučių namų kiemuose. Sunkioji technika negali pravažiuoti pro nenuvalytus kelius, kuriuose stovi gyventojų automobiliai, todėl konteineriai stovi perpildyti jau ne vieną dieną.

Kauno švara“ pamiršo išvežti šiukšles? Žeimenos gatvėje 74-72 namų kiemuose“, – rašė kaunietis Meinardas.

Susisiekus su „Kauno švara“ situaciją pakomentavo viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa.

Taip, mes puikiai žinome atliekų vežimo dieną, tačiau iki šio objekto nesėkmingai bandėme pravažiuoti jau 5 ar 6 kartus. Bandysime ir šiandien, o jeigu nepavyks – į šį adresą atsiųsime mažesnę techniką, kuri įprastai aptarnauja kitas teritorijas.

Vienintelė ir esminė problema – ši įvaža ir kieme esanti važiuojamoji dalis yra nenuvalyta, todėl transporto priemonės yra paliktos arčiau važiuojamosios nei įprastai (šalia išvažinėtų sniego provėžų). Atsižvelgiant į esančias sąlygas – mūsų sunkiasvorė technika negali privažiuoti prie konteinerių ir jų ištuštinti“, – situaciją paaiškino jis.

J. Tumpa kreipėsi į gyventojus, kad šie suprastų, jog palikti automobiliai ant pravažiavimų gali sukelti problemų ne tik atliekų išvežimui, bet ir specialiųjų tarnybų darbuotojams, kurie turėtų atvažiuoti padėti žmogui, kurį ištiko bėda.

„Šiuo atveju negalime privažiuoti mes, o kitu atveju negalės privažiuoti greitoji pagalba ar gaisrinė, todėl prašome gyventojų sąmoningumo ir atsakingumo. Pasirūpinkite savo aplinkos ir važiuojamosios dalies priežiūra bei sudarykite privažiavimo sąlygas visoms transporto priemonėms“, – prašė J. Tumpa.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Skaityti visą pranešimą