Skvernelis nemano, kad dėl Kaliningrado tranzito kris ministrų galvos: ir prezidentui, ir premjerei viskas tinka

Prieš 1 metus 77

Seimo opozicijos atstovas Saulius Skvernelis sako, kad jei Kaliningrado tranzitui bus pritaikytos išimtys, tai reikš, jog abejonės dėl tinkamo sankcijų interpretavimo, bus pagrįstos. Tiesa, jis sakė nemanantis, kad dėl to nors vienas ministras trauksis iš pareigų

„Esu įsitikinęs, ką ir esu minėjęs, kad tai buvo mūsų atskirų valstybės institucijų neteisingas interpretavimas. Ir sukelta bereikalinga įtampa. Palaukime, kai bus išaiškinimas.

Jei išaiškinimas bus, kad iš tikrųjų tos prekės, kurių kiekis nedidėja ir juda tarp Kaliningrado ir Rusijos, nėra eksportuojamos, tai bus tokia išimtis patvirtinta, vadinasi, mes buvome teisūs keldami abejones ir dvejodami, ar tikrai teisingai šitos sankcijos taikomos“, – trečiadienį Seime žurnalistams galimas tranzitui taikomų sankcijų išimtis komentavo S. Skvernelis.

Jis dėstė, kad galima įžvelgti tai, jog valdantieji norėjo pasirodyti griežtesni ir kietesni, nei yra iš tikrųjų. Tiesa, jis nepasakė, ar dėl tokios situacijos iš pareigų turėtų trauktis kuris nors iš ministrų.

„Manau, kad tokia pozicija yra, kad ministrai gali daryti ką nori, jie vis tiek iki 2024 metų lapkričio pabaigos ar gruodžio pradžios bus. Tą klausimą galima nuimti. Ir prezidentui tinka viskas, ką ministrai bedarytų, ir Vyriausybei, ir premjerei tinka.

Mes galime kelti klausimą, bet matote, kuo pasibaigia mūsų klausimų kėlimas – būna interpeliacija, po to tenka atskirose salėse dirbti“, – kalbėjo Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ vadovas.

Skaityti visą pranešimą