Skvernelis dėl Kaliningrado tranzito į Nausėdą nesitaiko: bet kokiu atveju, poziciją formuoja Vyriausybė

Prieš 1 metus 75

Nors Lietuvos pozicijai Europos Vadovų Taryboje (EVT) atstovauja prezidentas Gitanas Nausėda, Seimo opozicija klausimų dėl jo atsakomybės Kaliningrado situacijoje nekelia ir pirštu toliau baksnoja į Vyriausybę.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis trečiadienį sulaukė S. Skvernelio vadovaujamos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovų klausimų, kodėl svarstant sankcijas Rusijai, nebuvo keliamas Kaliningrado tranzito klausimas.

Ministras tikino – klausimus kėlė tiek jis pats, tiek ir Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdžiuose dalyvavęs prezidentas Gitanas Nausėda. Visgi šalies vadovo atsakomybės Kaliningrado tranzito situacijoje opozicija nesiima vertinti.

„Aišku, klausimų visoms pusėms kyla. Bet kokiu atveju, poziciją EVT formuoja Vyriausybė, tai prezidentas, matyt, su žinia, kad šito klausimo nekelkime, nebereikia viduje daryti politikos, irgi tam tikrą žinią pasiuntė. <...>

Matote, prezidentas nėra atskaitingas parlamentui, skirtingai nuo Vyriausybės. Tai mes tuos klausimus viešai keliame. Prezidentas, kiek nori, kiek gali, pakomentuoja. Ir dar kartą pabrėžiu, kad kokią poziciją reikia atstovauti EVT, suformuoja Vyriausybė“, – sakė S. Skvernelis.

Portalas LRT.lt primena, kad prezidentūra išplatino komentarą, kuriame teigė, jog šalies vadovas ragina nepaversti Kaliningrado tranzito vidaus politikos klausimu.

„Pasak šalies vadovo, yra svarbu išlaikyti vienybę tiek Lietuvos, tiek Europos ir transatlantinės bendruomenės lygmeniu“, – rašoma komentare.

Skaityti visą pranešimą