Širinskienė šokiruota: prapuolė visi dėl nepasitikėjimo Majausku surinkti parašai

Prieš 1 metus 62

Parašus dėl nepasitikėjimo Mykolu Majausku pradėjusi rinkti Agnė Širinskienė sulaukė akibrokšto – dingo visi elektroniniu būdu surinkti parlamentarų parašai. Politikė stebisi Seimo vidinės sistemos saugumo spragomis ir svarstė, kad tai galėjo nutikti ir ne netyčia.

Kad inicijuos nepasitikėjimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininku M. Majausku procedūrą, A. Širinskienė pranešė antradienį. Nors procedūra „nepasitikėjimo“, iš tikro politikė siekia įrodyti, kad Seimas M. Majausku pasitiki ir kad jis turėtų toliau vadovauti BFK.

Visgi A. Širinskienė portalui LRT.lt sakė nemaloiai nustebusi, kai pamatė, kad buvo ištrinti visi elektroniniu būdu surinkti Seimo narių, palaikančių nepasitikėjimo procedūrą, parašai. O tų parašų, kaip sakė parlamentarė, buvo mažiausiai 30.

„Esu nustabusi, apstulbusi. Kai galvoju, kad politikoje jau niekas nenustebins, bet vis kiekvieną dieną dar randu kuo stebėtis. Tiesiog šiandien mano padėjėja buvo informuota, kad parašus reikia rinkti iš naujo, nes neva kažkuris Seimo narys, atlikdamas kažkokį veiksmą, sugebėjo ištrinti visus Seimo narių parašus.

Aš neįsivaizduoju, kaip Seime gali būti tokia tvarka, kada elektroninį parašą gali ištrinti žmogus, kuris jo nepasirašė. Apie saugumo sistemas, matyt, jau net nėra kalbos. Kyla pagunda svarstyti apie manipuliacijas, nes suprantame, kad valdantiesiems opi ta Majausko problema“, – komentavo A. Širinskienė.

Politikė svarstė, kad jei vienas Seimo narys gali ištrinti kito Seimo nario elektroninį parašą, tai gal ir pasirašyti už kitą politiką galima. „Tai gal atsiras galimybė, pavyzdžiui, pasirašyti už Gabrielių Landsbergį?“, – retoriškai klausė politikė.

Senuoju būdu – tušinuku ant popieriaus – A. Širinskienė sako parašų nerenkanti, tačiau neatmeta, kad to gali prireikti, jei elektroniniai parašai dar kartą dings.

Skaityti visą pranešimą