Sinoptikas – apie pokyčius: stiprūs šalčiai traukiasi, bet nerims žvarbus vėjas, sulauksime mišrių orų kokteilio

Prieš 1 metus 65

Trumpam į Lietuvą užsukę šiek tiek stipresni šalčiai švelnėja, šiomis dienomis kai kur sulauksime ir teigiamos temperatūros, tiesa, vėjas bus žvarbus, kris mišrūs krituliai, LRT RADIJUI teigia Hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Sekmadienį debesuota, bet kai kur galimi pragiedruliai. Kritulių bus nedaug, rytų Lietuvoje vietomis pasnigs, vakarų pusėje kai kur šlapdriba ar nežymiai palynos. Vakarų Lietuvoje taip pat yra silpnų lijundrų tikimybė, teigia sinoptikas. Dieną vėjas stiprės, vietomis gūsiai 15-18 m/s. Šaltis švelnės – antroje dienos pusėje daug kur liks tik 0-5 laipsniai šalčio. Vakariniuose rajonuose vietomis bus ir 1-3 laipsniai šilumos.

Nors orai pamažu šyla, bet, anot V. Sakalausko, laikysis stiprokas žvarbus pietryčių vėjas, taigi bus įspūdis, kad bus keliais laipsniais šalčiau nei tikroji temperatūra.

Pasak sinoptiko, kitą savaitę kritulių sulauksime dažnai – pasirodys ir sniegas, ir lietus. Pirmadienio naktį ir dieną daug kur kris mišrūs krituliai, yra lijundrų tikimybė. Vėjas pietryčių nebus jau toks gūsingas. Naktį temperatūra 2-7 laipsniai šalčio, vakariniuose rajonuose jau bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 šilumos.

Pirmadienio dieną aukščiausia temperatūra – 0-4 laipsniai šilumos.

Artėjant savaitės viduriui ir antroje jos pusėje dažniau įsitvirtins teigiama temperatūra, bet krituliai numatomi beveik kasdien, teigia Hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas.

Daugiau – specialioje LRT.lt orų skiltyje.

Skaityti visą pranešimą