Šimonytė: tikėtina, jog šią savaitę EK paskelbs savo atnaujintą gairių tekstą dėl Kaliningrado tranzito

Prieš 1 metus 78

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad Europos Komisija turėtų šią savaitę paskelbti atnaujintą gairių dėl Kaliningrado tranzito tekstą.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi prokremlišku laikraščiu „Izvestija“, skelbia, kad Europos Sąjunga (ES) ir Rusija susitarė dėl prekių tranzito į Kaliningrado sritį. Lietuvos premjerė I. Šimonytė komentuoti Rusijos skelbiamą informaciją atsisako, tačiau teigia, kad Europos Komisija (EK) greitu metu turėtų paskelbti naujas gaires.

„Rusijos informacijos komentuoti tikrai nesiruošiu. Bet ką galiu pasakyti, kad yra tikėtina, jog šią savaitę kažkada EK paskelbs savo atnaujintą gairių tekstą. Bet tikrai nesiimu komentuoti turinio, kuris yra viename iš leidinių“, – trečiadienį sakė premjerė.

Svarstyti, kas galėtų būti nurodoma atnaujintame gairių tekste, ministrė pirmininkė nesiėmė.

„Kai bus paskelbta, tada pamatysite, nes tai yra Komisijos gairės. Nors man tenka matyti, kad vyksta kažkokios derybos dėl kažko, čia nėra jokia sutartis tarp Lietuvos ir Komisijos, nėra kažkoks bendras dokumentas tarp Lietuvos ir EK ar kažkoks kitas dokumentas, kur turėtų dvi šalys sutarti, susitarti ir padėti parašus.

Tai yra Komisijos dokumentas, kurį Komisija paskelbs, tokį, kokį matys reikalinga paskelbti. Tai nereiškia, kad mes nesame teikę savo pastebėjimų dėl to. Bet, vėlgi, dokumentas yra Komisijos ir būtų geriausia, kad jį komentuotų tas, kas jį išleis“, – komentavo I. Šimonytė.

Skaityti visą pranešimą