Šimonytė: pasitvirtinus, kad vienas iš ministrų neteisėtai įsisavino savivaldos lėšas, jis turėtų atsistatydinti

Prieš 11 mėnesius 125

Premjerė Ingrida Šimonytė akcentuoja, jeigu pasitvirtintų viešoje erdvėje pateikta informacija, kad vienas iš jos Vyriausybės narių, eidamas savivaldybės tarybos nario pareigas, neskaidriai įsisavino lėšas, šis ministras turėtų atsistatydinti.

„Jeigu pasitvirtintų, kad tai yra tiesa, tai tuomet, manau, kad čia didelių diskusijų net nebūtų“, – „Žinių radijui“ teigė I. Šimonytė.

„Aš tikiuosi, kad ministras ar ministrė pats pasitrauktų“, – akcentavo ji.

Iki tol savivaldybės tarybos nariais yra dirbę ministrai yra tik du – švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė ir kultūros ministras Simonas Kairys.

Apie tai, kad vienas iš dabartinių ministrų, eidamas savivaldybės nario pareigas, galimai neskaidriai naudojosi savivaldybės tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis, pranešė visuomenininkas Andrius Tapinas.

„Viena (-as) iš dabartinės Vyriausybės narių prieš išeidamas į Vyriausybę išsėmė 13 816 miesto žmonių eurų. Ir bendraudamas su savivaldybe, savo šaltiniais bei teisėsauga tame mieste aš turiu labai gūdžių įtarimų, kad šitų pinigų niekaip nepavyks pagrįsti, kad jie buvo išleisti su Tarybos nario veikla susijusiomis išlaidomis“, – savo feisbuko paskyroje informavo A. Tapinas.

Skaityti visą pranešimą