Šeimų šventės sumanytojas Šiaulių vyskupas Bartulis: matome daug skaudžių dalykų šeimose

Prieš 1 metus 65

Šiauliuose po dvejų metų pertraukos surengta Šeimų šventė, į ją tikintieji atvyko iš visos Lietuvos. Dvasininkai sako, kad šis renginys po pandemijos metų ir vykstant karui Ukrainoje įgavo dar daugiau prasmės.

Po dvejų metų pertraukos Šiauliuose rengiama šventė kuklesnė, nei ankstesnės. Šį kartą susirinko apie 2000 žmonių iš visos Lietuvos, kurie sakė, kad jiems gyvenime svarbiausia šeima, o į renginį atvyko dvasiškai pasikrauti.

Vienas svarbiausių šventės akcentų – santuokos įžadų atnaujinimas. Bažnyčia tikina sulaukianti vis daugiau tokių prašymų. Drauge su šiauliečių Rusakų šeima santuokos įžadus atnaujino dar keliasdešimt porų.

„Esame susituokę 15 metų. Tai graži sukaktis ir ta proga nusprendėm, kad labai graži šventė ir nutarėme atnaujinti įžadus, sudalyvauti šventėje“, – LRT TELEVIZIJAI sakė šiauliečiai Daiva ir Aleksandras Rusakai.

Pasak Šeimos reikalų tarybos, po pandemijos tokia šventė itin svarbi, siekiant padrąsinti šeimas, liudyti jų skirtingumą. Taip pat kalbėti apie vartotojiškumo kultą, kuris, anot Vyskupų konferencijos Šeimų reikalų tarybos atstovo Ričardo Doveikos, veda į destrukciją.

„Mes matome, kuo geriau pradeda žmogus gyventi materialiai, bet ištraukia ranką iš santykių ir iš Dievo delno, kas atsiranda visuomenėje. Kaip grybai po lietaus dygsta psichologinių konsultacijų kabinetai, o pas žmones ant stalo atsiranda krūvos antidepresantų“, – aiškina R. Doveika.

Šeimų šventės sumanytojas Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis kalba ir apie pastarųjų savaičių įvykius, smurto protrūkius šeimose. Esą būtina šeimoms ir vaikams skirti didesnį dėmesį.

„Mes matome daug skaudžių dalykų šeimose ir trokštame, kad šeima taptų tarsi mažąją šventove, kurioje nesigirdėtų piktų žodžių, kad būtų miela gyventi, kad vaikai džiaugtųsi“, – tikina E. Bartulis.

Ne tik katalikiškoms šeimoms skirtas toks renginys jau 23. Šiaulių vyskupija yra Šeimų švenčių pradininkė Lietuvoje.

Skaityti visą pranešimą