Seimas nesvarstys Gražulio siūlymo įleisti į Lietuvą lietuvių kilmės ir šaukiamojo amžiaus rusų

Prieš 1 metus 84

Seimas nesutiko į antradienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę įtraukti Seimo nario Petro Gražulio parengtą rezoliucijos projektą „Dėl lietuvių kilmės asmenų Rusijos piliečių, nenorinčių kariauti prieš Ukrainą, įleidimo į Lietuvą išimties tvarka“.

Už tai, kad šis Lietuvos regionų frakcijos nario įregistruotas rezoliucijos projektas atsirastų posėdžio darbotvarkėje, balsavo 43 Seimo nariai, prieš buvo 53, susilaikė 23 parlamentarai.

Rezoliucijos projekte prašoma Užsienio reikalų ministerijos (URM) „nedelsiant sudaryti sąlygas visiems lietuvių kilmės ir šaukiamojo amžiaus Rusijos piliečiams patekti į Lietuvą“. Taip pat siūloma siekti bendros ES politikos dėl oponuojančių Putino režimui Rusijos piliečių, kurie nori išvengti mobilizacijos, įleidimo į Lietuvą ir kitas ES šalis.

Rezoliucijos projektą parengęs P. Gražulis siūlė ją priimti, atsižvelgiant į tai, kad V. Putinui paskelbus mobilizaciją karui prieš Ukrainą, lietuvių kilmės Rusijos piliečiai, turintys tai patvirtinančius dokumentus, ypač gyvenantys Kaliningrado srityje, kurie nenori kariauti prieš Ukrainą, nėra įleidžiami į Lietuvą, net jei turi vizas.

„Atsisakydami juos įsileisti į Lietuvą, stipriname Rusijos agresiją prieš Ukrainą“,- sakoma P. Gražulio parengtame rezoliucijos projekte.

Skaityti visą pranešimą