Savaitgalį bus debesuota su pragiedruliais, vietomis nušniokš vasariškos liūtys

Prieš 1 metus 84

Savaitgalį galima bus mėgautis ir saulės spinduliais, ir lietumi. Kaip LRT RADIJUI sako Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė, sekmadienį galime sulaukti vasariškų liūčių, kai kur sugriaudės perkūnija.

Šeštadienio dieną bus ir saulės, ir lietaus. Dieną per šalį turėtų praslinkti atmosferos frontas, kuris atneš debesis, todėl vyraus debesuoti su pragiedruliais orai. Šeštadienio rytas visoje šalyje saulėtas, o nuo vidudienio pradės formuotis kamuoliniai lietaus debesys ir pradedant vakariniais rajonais jie keliaus tolyn į rytus. Todėl daugelyje vietovių šeštadienį turi palyti, daugiausiai tai bus negausus lietus, kai kur gali sugriaudėti ir pavienė perkūnija.

Pūs stiprokas pietvakarių, vakarų vėjas. Prie jūros jo gūsiai bus stipriausi ir sieks 8–12 m/s. Šeštadienį oras sušils iki 18–23 laipsnių šilumos – vėsiausia diena bus Žemaitijoje, o šilčiausia pietiniame ir šiaurės rytiniame šalies pakraščiuose.

Sekmadienis išliks labai panašus į šeštadienį. Naktį trumpalaikis lietus prognozuojamas tik vietomis, kai kur antroje nakties pusėje susiformuos tirštas rūkas, tačiau tekant saulei jis sklaidysis. Vėjas pūs iš pietvakarių. Paryčiais termometrai rodys 9–14 laipsnių šilumos, prie jūros bus 15–17 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną ims kauptis daugiau debesų ir vėl beveik visur nušniokš vasariškos liūtys, kai kur žaibuos. Vėjas suksis iš vakarų, šiaurės vakarų ir šiek tiek sustiprės. Temperatūra bus labai panaši į šeštadienio, gali būti net keliais laipsniais vėsesnė.

Daugiau apie orus – specialioje LRT.lt skiltyje.

Skaityti visą pranešimą