Kauno pareigūnai pademonstravo įrangą ir įgūdžius

Prieš 11 mėnesius 85

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) antradienį gyventojus pakvietė į atvirų durų dieną. Naujutėlio prieš pusantrų metų atidaryto komisariato kieme kauniečiai galėjo pamatyti ir išbandyti pareigūnų naudojamą įrangą.

Erdviame Radvilėnų plento komisariato kieme pareigūnai pristatė, kokios ekipuotės ir įvairaus transporto reikia jų darbe, parodė nusikaltimo vietos tyrėjo rinkinį, dronus ir pavydėtinos uoslės keturkojus patrulius.

Reagavimo valdybos Kinologų poskyrio keturkojai pareigūnai Fleksas, Cora ir Danira pademonstravo paklusnumo, narkotinių medžiagų ieškojimo ir pavojingo asmens sulaikymo treniruočių rezultatus. Iškart po jų moksleiviai įtemptai stebėjo pavojingų ir ginkluotų asmenų sulaikymo operaciją.

Apie reagavimą ir nelaimės tyrimą pareigūnai pasakojo inscenizuoto eismo įvykio vietoje. Drąsesni interesantai pasimatavo mikroautobuse įrengtą laikinojo sulaikymo patalpą ar sliuogė ant Viešojo saugumo tarnybos (VST) šarvuočio pritaisyta virve.

Jungtiniuose Arabų Emyratuose pagamintas apie 250 tūkst. eurų vertės šarvuotas visureigis, prie kurio saugų nusileidimą užtikrino Operatyvaus reagavimo kontratakos (ORKA) būrio pareigūnai, traukė ne vieno akį.

Tokių šarvuočių VST turi šešis, o įsigijo juos 2019 m. Turi ir galingų šaunamųjų ginklų bei priešriaušinių šarvų, kuriuos pačiupinėti galėjo atvykusieji į Radvilėnų plentą.

„Džiugu matyti, jog jaunoji karta domisi atsakinga, įdomia ir pavojinga pareigūnų profesija. Galbūt šiandien užduoti klausimai ir iš pareigūnų gauti atsakymai padėjo apsispręsti pasirenkant profesiją, o jaunuoliai netrukus papildys policijos pareigūnų gretas“, – sakė Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus viršininkė Agnė Greblikaitė.

Kaip patikslino Kauno apskrities VPK, atvirų durų dienoje dalyvavo daugiau nei 600 paskutiniųjų klasių moksleivių, jie ne tik aktyviai uždavinėjo klausimus apie policijos darbo specifiką bei darbo priemones, bet ir smalsiai stebėjo specialius pristatymus.

Beje, pabendrauti su Kauno apskrities VPK viršininkais kauniečiai gali kiekvieną savaitę, tik reikia užsiregistruoti iš anksto. Daugiau informacijos apie gyventojų priėmimą rasite čia.

Skaityti visą pranešimą