Šalies socialiniams darbuotojams įteiktos „Gerumo žvaigždės“ ir padėkos

Prieš 7 mėnesius 136

Trečiadienį Lietuvoje minint socialinių darbuotojų dieną, įvairiose šalies savivaldybėse dirbantiems socialiniams darbuotojams įteikti apdovanojimai ir padėkos.

Kaip informuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, iš viso ministrė Monika Navickienė įteikė šešis „Gerumo žvaigždės“ apdovanojimus ir 29 padėkas.

„Šiuolaikinė visuomenė jau neįsivaizduojama be socialinių darbuotojų. Jūs reikšmingai prisidedate keičiant ir gerinant pažeidžiamų žmonių gyvenimą – šeimų, vaikų, jaunuolių, žmonių su negalia, senjorų, socialinę riziką patiriančių žmonių –, stiprinate bendruomenes, prisidedate prie mūsų šalies socialinės gerovės kūrimo. Dėkoju už jūsų atsidavimą darbui, iniciatyvumą, profesionalumą ir nuoširdumą“, – įteikdama „Gerumo žvaigždes“ ir padėkas sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Renginio metu „Gerumo žvaigždės“ įteiktos VšĮ Pal. J. Matulaičio socialinio centro vadovei Daliai Beliukevičiūtei, Labdaros ir paramos fondo „Pagalbos namuose tarnyba“ vadovei Jūratei Matikovienei, VšĮ SOTAS direktoriui Martynui Palioniui, Santaros klinikos Socialinio darbuotojo pagalbos skyriaus vedėjai Almai Buginytei, savarankiško gyvenimo namų „Savi namai“ padalinio vedėjai Neringa Žalėnei ir Didvyžių socialinės globos namų direktoriaus pavaduotojai Onai Budrienei.

Pažymėtina, kad „Gerumo žvaigždė“ yra aukščiausias ministro apdovanojimas, skiriamas asmenims, ypač pasižymėjusiems socialinės apsaugos ir darbo srityje.

Lietuvos socialinių darbuotojų diena Lietuvoje oficialiai minima nuo 2004 m.

Šiuo metu šalyje dirba beveik 15 tūkst. socialinių paslaugų srities darbuotojų, iš jų apie 5 tūkst. – socialinių darbuotojų. Per paskutinius penkerius metus socialinių paslaugų srities darbuotojų skaičius padidėjo daugiau nei 3 tūkst. Socialinių paslaugų gavėjų skaičius siekia beveik 98 tūkst., per paskutinius penkerius metus jų padaugėjo per 30 tūkst.

Skaityti visą pranešimą