Rupšys apie invazijos iš Rusijos ar Baltarusijos grėsmę: šią minutę galime būti ramūs, bet turime būti pasiruošę blogiausiam

Prieš 1 metus 93

Kaliningrado tranzito klausimas – visada kariuomenės dėmesio centre, nes jis gali būti išnaudotas provokacijoms, interviu „Dienos temai“ teigė kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys. Tačiau, anot jo, tiesioginės grėsmės Lietuvai dabar nėra.

„Tai yra iššūkis, tačiau žvalgybos institucijos man nesignalizuoja, jog yra karinės invazijos grėsmė iš Rusijos ar Baltarusijos. Šią minutę galime būti ramūs. Tačiau tranzito klausimas visuomet yra dėmesio centre ir juo gali būti pasinaudota, gali būti įvairių provokacijų“, – tikina V. Rupšys.

Tačiau kariuomenės vadas skatina neprarasti budrumo.

„Niekas nėra apsaugotas, mes nežinome, kokie yra Rusijos planai, sumanymai“, – sako jis.

Paklaustas apie tikimybę, kad Rusijos kariuomenė įsiverš į mūsų šalies teritoriją, V. Rupšys sako, jog tokia galimybė itin menka.

„Kibernetinės atakos ir propaganda apie mus nereiškia, jog tai yra susiję su kinetinėmis priemonėmis, dabar tokių duomenų neturime, bet mes turime būti pasiruošę blogiausiam, o tikėtis geriausio“, – LRT TELEVIZIJAI sako jis.

Kariuomenės vadas tikina, kad Rusija yra nepajėgi šiuo metu kariauti su Lietuva, tačiau jis mano, jog ši šalis ateity gali rengti įvairias provokacijas.

„Blogiausia – tai invazija. Aš atmetu konvencinės atakos galimybes. Dabar tokios galimybės nėra dėl Rusijos fizinio neįgalumo, nes ji šiuo metu stipriai įsitraukusi į karą su Ukraina, tačiau provokuoti jie gali bet kada. Pavyzdžiui, pažeisdami oro erdvę“, – mano V. Rupšys.

Visas pokalbis – 21 val. „Dienos temoje“.

Skaityti visą pranešimą