Rotušėje – iškilminga Benkunsko inauguracija: mūsų miestas pasiruošęs tapti ryškiausia Europos žvaigžde

Prieš 1 metus 62

Trečiadienio vakarą Vilniaus rotušėje vyksta iškilminga išrinktojo mero Valdo Benkunsko inauguracija ir regalijų įteikimo ceremonija.

Trečiadienį prisiekus naujai išrinktai Vilniaus miesto tarybai ir savivaldybės merui V. Benkunskui, Rotušėje vyksta inauguracijos ir regalijų įteikimo ceremonija.

Ceremonijos metu kadenciją baigęs meras Remigijus Šimašius naujajam merui V. Benkunskui perdavė regalijas.

„Šiandien yra labai jaudinanti ir labai džiaugsminga diena – Valdui, visiems ir man. Įtariu, Valdui labiau jaudinanti, o man labiau džiaugsminga. (...) Sveikinu užsidėjus šią džiugią naštą ir linkiu ją džiugiai nešti“, – sveikino R. Šimašius.

Ceremonijos metu V. Benkunskas sakė, kad ši diena – ne tik didžiulės garbės, bet ir nepaprasto įsipareigojimo.

„Kiekvienas mūsų jaučiame stovintis ant milžinų pečių“, – sakė naujasis meras, minėdamas ir kunigaikštį Gediminą, ir kitus Vilnių kūrusius žmones.

Pasak V. Benkunsko, privalome puoselėti vienybės dvasią ir sutelkti dėmesį į tai, kas iš tikrųjų svarbu, kad Vilnius taptų visiems priklausančiu miestu – nuo studento, kuris „nusipelno į universitetą važiuoti nauju autobusu“, nuo „namus dėl karo palikusio ukrainiečio iki amerikiečio ar švedo, atvykusio į Vilnių ieškoti finansavimo galimybių“.

„Mūsų miestas šiandien pasiruošęs tapti ryškiausia Europos žvaigžde su savo jaukumu ir jaunesniems, ir vyresniems (...). Kiekvieną kviečiu kartu paversti šią viziją realybe, dar plačiau atverti šio miesto vartus gyventojams ir svečiams, kad kiekvienas čia jaustųsi vertinamas“, – kalbėjo naujasis miesto meras V. Benkunskas.

„Kaip naujasis sostinės meras, pažadu dirbti įdėmiai jūsų klausantis ir sąžiningai vykdyti savo pareigas“, – teigė meras.

Portalas LRT.lt primena, kad pirmojo savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo pritarta Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) teikiamai Simonos Bieliūnės kandidatūrai į vicemero postą. Jai patikėtos sveikatos, socialinių reikalų, naktinės ekonomikos ir kultūros klausimai.

Taip pat pritarta ir Laisvės partijos teikiamai Donaldos Meiželytės kandidatūrai. Jai patikėti ikimokyklinis, bendrasis ir neformalusis ugdymas, jaunimo reikalai, sporto ir sveikatinimo klausimai.

Naujasis meras Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriumi skyrė Adomą Bužinską, iki šiol ėjusį administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Skaityti visą pranešimą