Reikėtų skubėti džiaugtis: sekmadienį orai gali priminti vasarą, bet netrukus vėl vės

Prieš 1 metus 61

Sekmadienio diena gali priminti vasarą – kai kur termometrų stulpeiai perkops ir 20 laipsnių ribą, LRT RADIJUI sako Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Ineta Daunoravičiūtė. Vis dėlto su savaitės pradžia į šalį vis dažniau užsuks lietus ir ims vėsti.

Sekmadienį laukia itin malonūs ir šilti ora. Daugleyje rajonų įsivyraus mažai debesuotas dangus, dažnai lepins saulė. Sekmadienio dieną ir toliau lietaus nelaukiama.

Dieną kiek labiau sustiprės pietų krypties vėjas. Jis bus labiau juntamas nei šeštadienį, bet šiluma gali priminti netgi vasarą – daugelyje rajonų temperatūra svyruos tarp 17–22 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktį iš vakarų priartės lietaus debesys. Tiek pirmadienio naktį, tiek pirmadienio dieną vakariniuose rajonuose vietomis palis, bet pirmadienis dar išliks šiltas. Nakties metu atvės iki 5–10 laipsnių šilumos, o dieną dar turėtų sušilti iki 17–22 laipsnių šilumos.

Antradienį lietus išplis į didesnę Lietuvos dalį. Šilumos ims mažėti, bet antradienį dar turėtų šilti iki 14–19 laipsnių šilumos. Nuo savaitės vidurio naktimis palis daugiau, dienomis kritulių kiek apmažės. Termometrų stulpeliai nebekoks taip aukštai. Trečiadienį ir ketvirtadienį temperatūra turėtų svyruoti tarp 8–13 laipsnių šilumos.

Remiantis šiuo metu turimais duomenimis, vėsesni orai turėtų išsilaikyti iki pat savaitės galo. Dar kitos savaitės pradžioje taip pat galima tikėtis panašios temperatūros ir lietaus.

Daugiau – specialioje LRT.lt orų skiltyje.

Skaityti visą pranešimą