Raskevičius dėl skandalingų Jedinskio pasisakymų kreipėsi į VSD

Prieš 2 metus 156

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius oficialiai kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD) dėl buvusio parlamentaro Zbignevo Jedinskio veiklos.

„Šiandien oficialiai kreipiausi į Lietuvos Respublikos Valstybės saugumo departamentą ir Lietuvos Respublikos Vadovybės apsaugos tarnybą su prašymu įvertinti, ar prokremliškais pareiškimais pagarsėjusio buvusio Seimo nario Z. Jedinskio lankymasis Seimo patalpose nekelia grėsmės ir pavojaus Seimo nariams bei valstybės vadovybei. Z. Jedinskis į Seimo patalpas gali patekti, nes yra įdarbintas Seimo nario Česlav Olševski patarėju“, – dėstoma T. V. Raskevičiaus feisbuko įraše.

LRT.lt primena, kad buvęs parlamentaras Z. Jedinskis po savo skandalingų pasisakymų, kad Lenkija turėtų palikti Europos Sąjungą ir NATO bei megzti ryšius su Rusija, priėmė sprendimą stabdyti savo narystę Lietuvos lenkų rinkimų akcijoje-Krikščioniškų šeimų sąjungoje (LLRA-KŠS).

Z. Jedinskis savo feisbuko paskyroje pareiškė, kad Lenkija turi palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija. LLRA-KŠS lyderis teigė, kad tai tik Z. Jedinskio nuomonė, kuriai partija nepritaria.

Dėl to viešojoje erdvėje LLRA-KŠS susilaukė nemažai kritikos. Visgi reaguojant į viešą pasipiktinimą Z. Jedinskis apsisprendė stabdyti savo narystę LLRA-KŠS. Vėliau viešojoje erdvėje pranešta, kad partiją palieka įtakingi nariai: parlamentarė Beata Peatkevič, Vilniaus rajono vicemeras Robertas Komarovskis, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė Renata Cytacka.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą