„Radarom!“ nestabdo: Tapinas kasdien rengia aukcionus, o per „Eurovizijos“ atrankos finalą surinktas aukas padvigubins „Baldai1“

Prieš 1 metus 53

Tęsiasi „Radarom!“ aukcionų savaitė. Kasdien vidurdienį Andriaus Tapino feisbuke siūlomi 2–3 įdomūs dalykai. O šeštadienį per „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos finalą per LRT bus galima aukoti radarams septynias minutes, o šią sumą įmonė „Baldai1“ padvigubins.

Pirmadienį prasidėjusiame aukcione pardavus tris daiktus surinkta beveik 3 tūkstančiai eurų. Antradienį parduodami jau nauji daiktai: kolekcinė moneta „Azovstal“ gynėjams, krepšininko Mindaugo Kuzminsko marškinėliai ir rankų darbo kepsninė. Dėl jų galima varžytis iki rytojaus 12 valandos. Paskui bus vėl parduodami nauji daiktai. Visus aukcione siūlomus daiktus galima įsigyti apsilankius A. Tapino feisbuko profilyje.

„Turim labai emociškai stiprių dalykų, kurie galbūt neturi labai didelės finansinės vertės, bet labai didelę moralinę vertę. Turim meno kūrinių, sportinių marškinėlių“, – vardija „Laisvės TV“ įkūrėjas A. Tapinas.

Aukcionai planuojami iki kito trečiadienio, bet gali tęstis ir ilgiau, nes pasak A. Tapino, siūloma labai daug įvairių daiktų.

„Pavyzdžiui, bus pramogos. 20 žmonių dovanoja pramogų įmonė, tai čia tikrai kokiai įmonei būtų smagu ir paremti „Radarom!“, ir padovanoti savo žmonėms su Arūnu Valinsku privatų „Auksinį protą“, – sako A. Tapinas.

Aukcioną feisbuke rengia ir Turto bankas.

„Nuo rudens turėjome Stasio Povilaičio plokštelę, kurią radome Sporto rūmuose. Panašu, kad ji ir gulėjo 30 metų ir įrašyta 1991 metais – Lietuvos nepriklausomybė ką tik atgauta. Tai pagalvojom, kad būtų labai įdomus kolekcinis eksponatas“, – pasakoja Turto banko atstovas Karolis Vaitkevičius.

„Radarom!“ pinigai vėl dvigubės – taip atsitiks LRT eteryje per auksines 7 minutes nacionalinės „Eurovizijos“ atrankoje.

„Kai pasibaigs balsavimas už dalyvius, Monika Liu pradės dainuoti, mes pradėsime skaičiuoti žmonių aukas numeriu 1482. Tos dvi dainos truks daugmaž 7 minutes ir per tas 7 minutes surinkti pinigai bus dvigubinami. Įmonė, kuri sutiks dvigubinti, ji turės galimybę dalyvauti finale“, – nurodo LRT Komunikacijos departamento vadovė Rūta Putnikienė.

Įmonė „Baldai1“ ilgai nedelsė ir pirmoji pasiūlė padvigubinti sumą. Internetine baldų prekyba užsiimančios bendrovės vadovas sako, kad ne kartą palaikė įvairias Ukrainai skirtas akcijas, todėl apsispręsti ilgai netruko – rytą su kolegomis pamatė LRT skelbimą ir nusprendė.

„Tos visos problemos, kurias mes čia turime, galų gale visi pinigai yra uždirbami, o tai, kas vyksta Ukrainoje, manau, yra visiškai didesnio lygio problemos. Tai čia mažiausia ką mes galim padaryt“, – tvirtina „Baldai1“ steigėjas Pijus Makarevičius.

Tiesa, kitoms įmonėms dar ne viskas prarasta, nes surinktą sumą gali pasiūlyti trigubinti ar net keturgubinti. Viskas vyks tiesioginiame eteryje, kurį, prognozuojama, žiūrės kas ketvirtas Lietuvos gyventojas.

Skaityti visą pranešimą