Provokacija Grigiškėse? Bendruomenė ryte rado gausybę išpaišytų Rusijos vėliavų, situaciją aiškinasi policijos pareigūnai

Prieš 1 metus 72

„Grigiškės buvo, yra ir bus Lietuva. Mes nepasiduosim provokacijoms“, – tokiais žodžiais internete pasidalijo Vokės bendruomenės pirmininkė Daiva Sinkuvienė. Jos teigimu, naktį Grigiškėse ir jų apylinkėse įvykdytas vandalizmo išpuolis – pripiešta gausybė Rusijos vėliavų.

Policijos atstovai LRT.lt patvirtino, kad gavo pranešimą apie incidentą, jų teigimu, šiuo metu sprendžiama, ar pradėti ikiteisminį tyrimą

„Visame mieste nupieštų rusiškų trispalvių vėliavų greitai neliks“, – socialinėje erdvėje teigė bendruomenės vadovė. Jos teigimu, incidentų vietose dirba seniūnijos atstovai, taip pat policijos pareigūnai.

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Komunikacijos poskyrio vedėjos Julijos Samorokovskajos, ketvirtadienį 8.04 val. buvo gautas pranešimas, kad Grigiškėse ant Vokės upės tilto, prie užtvankos ir takelio, pastebėti grafičiai su Rusijos vėliavomis.

„Taip pat piešinių yra ir ant viaduko virš A1 kelio abiejų pusių, taip pat Kovo 11-osios gatvėje, prie parduotuvės „Iki“, – sakė J. Samorokovskaja.

Anot jos, šiuo metu renkama medžiaga dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

„Kol kas negalime pradėti ikiteisminio tyrimo, nes nėra nustatyti nuostoliai“, – paaiškino policijos atstovė.

Vokės bendruomenės pirmininkė: čia yra vandalizmas ir akivaizdi provokacija

Kaip LRT.lt sakė Vokės bendruomenės pirmininkė D. Sinkuvienė, pirmieji incidentai buvo užfiksuoti dar anksti ryte, vos žmonėms pradėjus važiuoti į darbus.

„Pamatėme, kad Grigiškių dalyse, kur yra viadukai, tuneliai, nupieštos Rusijos vėliavos. Jos nupieštos važiuojant link autostrados iš abiejų kelio pusių, paskui jau pačioje autostradoje ant pėsčiųjų viaduko važiuojant iš Vilniaus ir į Vilnių. Užrašai iš visų pusių. Paskui dar tuneliuose“, – sakė D. Sinkuvienė.

Jos teigimu, vėliavų yra ne viena ar dvi, pirminiais duomenimis, jų galėtų būti ir daugiau nei dešimt.

„Kreipėmės į policiją, atvažiavo, sužiūrėjo. Seniūnija kreipėsi į Vilniaus savivaldybę, prašė, kad „Grinda“ kuo skubiau, susiderinusi su policijos pareigūnais, šias vėliavas uždažytų. Prieš valandą jos dar nebuvo uždažytos, nes policija dar atliko tyrimą“, – sakė bendruomenės pirmininkė.

Jos teigimu, šis incidentas nemalonus visai Grigiškių bendruomenei, greičiausiai šį incidentą pastebėjo visi tie, kurie keliauja į Vilnių ar iš jo, nes nepastebėti to kone neįmanoma.

„Grigiškiečiai patys išgyvena, visi žmonės važiuoja, fotografuoja, greičiausiai pusė Vilniaus jau matė, kurie pravažiuoja“, – apie bendruomenės būseną LRT.lt sakė D. Sinkuvienė.

Jos teigimu, šis incidentas – akivaizdi provokacija ir vandalizmas.

„Čia yra vandalizmas po vakarykščių įvykių ir visiška provokacija. Įdomiausia, kad šalia vėliavų užrašyti angliški žodžiai“, – sakė Vokės bendruomenės pirmininkė.

Skaityti visą pranešimą