Profesorius Landsbergis: žmonija „velnėja“, o tautų Europa „klysta į žmogėdrų Euraziją“

Prieš 1 metus 61

„Ir kaip žmonijai išsprūsti iš tos velniavos, kaip sustabdyti agresyvųjį rusofašizmą, nutraukti žmogėdrų karą prieš žmones, nutraukti miestų išgriovimą ir totalinį žudymą net pasimėgaujant?“ – taip Vasario 16-ąją iš Signatarų namų balkonėlio kalbėjo profesorius Vytautas Landsbergis.

„Gražu susitikti tą dieną, kurią paprastai susitinkame“, – savo kalbą pradėjo Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas V. Landsbergis.

Pasak V. Landsbergio, aplink save turime nuostabių reiškinių: „Vien pastarojo laikotarpio – antai, galingoji Rožytė, Rožė Namajūnas, lietuvaitė iš Amerikos, du kartus pasaulio čempionė kovų sporte, praskridusi kaip įkvėpimas mūsų nusiminėliams. Ei, viskas jūsų rankose – čia jos žodžiai. Žinoma, tai didžioji paskata, ypač, jaunimui“.

Dėmesio profesoriaus kalboje sulaukė Rusijos karas prieš Ukrainą. Anot jo, „žmonija velnėja“, o tautų Europa „klysta į žmogėdrų Euraziją“.

„Taip naujasis fiureris bando vadinti savo rusų pasaulio tikslą – įsigalėti. Ir kaip žmonijai išsprūsti iš tos velniavos, kaip sustabdyti agresyvųjį rusofašizmą, nutraukti žmogėdrų karą prieš žmones, nutraukti miestų išgriovimą ir totalinį žudymą net pasimėgaujant?

Kaip sustabdyti, kai žmogėdros toliau dalyvauja tarptautinėse žmonių organizacijose, kurias laisto melo srutomis. Žudyti, anot jų, neišvengiama, nes laisvų tautų buvimas kaimynystėje kelia pavojų tironams. Ir tuo pat metu žmonių valstybės moja žmogėdrų valstybėms pinigus, kad naikinantis genocidinis karas tęstųsi“, – kalbėjo V. Landsbergis.

Savo kalboje profesorius prisiminė Anapilin išėjusius Simą Kudirką ir Antaną Terlecką.

„Atsisveikinome prieš keletą dienų su neeiliniu tyliu žmogumi – Simu Kudirka, kuris kadaise vienų vienas išėjo į ringą už laisvę ir įkvėpė daugelį. O štai šiąnakt, lyg sekdamas S. Kudirka, iškeliavo Antanas Terleckas – niekada nepavargęs laisvės kovotojas“, – sakė V. Landsbergis.

Skaityti visą pranešimą