Prof. Landsbergis atsiprašė Žiemelio: suklydau

Prieš 1 metus 53

Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas profesorius Vytautas Landsbergis atsiprašė verslininko Gedimino Žiemelio dėl Vasario 16-ąją išsakytos pastabos. „Suklydau“, – pripažįsta jis. 

„Noriu atitaisyti savo skubotai rengto kalbėjimo klaidą. Iš signatarų balkono pakviečiau ir G. Žiemelį atsisakyti pelnų Rusijoje ir paremti Ukrainą, o tai buvo pastaba pro šalį. Vidmantas, bendražygis iš AT laikų, užtikrino, kad jo sūnus nuo karo pradžios nebeturįs verslų Rusijoje, daug ko netekęs ir daug padėjęs ukrainiečiams. Klaida yra klaida, stoka informacijos. Mea culpa“, – feisbuke rašo profesorius.

LRT.lt primena, kad Vasario 16-ąją kalbėdamas iš Signatarų namų balkonėlio profesorius pažėrė kritikos Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui ir G. Žiemeliui.

„Arba jų kažkodėl delsiate net sau gamintis – brangu, rinkėjams nepatiks. Bet privati auka irgi ginklas. Žiūrėkite, Lietuvos visuomenė parodė stebuklą – žmonių solidarumo stebuklą „Radarom!“ akcijoje.

O jei turtingesnės visuomenės taip sukrustų, kad nereikėtų nei stabligės kankinamų vyriausybių, ir mėlynas Ukrainos dangus su geltona saule būtų uždengtas radarais nuo kruvinų Putino maitvanagių. Sudalyvavo kai kurios pajėgios kompanijos, verslininkai, bet nei Matijošaitis, nei Žiemelis nepervedė kokio milijonuko iš savo rusiškų pelnų“, – kritikavo V. Landsbergis.

Skaityti visą pranešimą