Prezidentas pasveikino Prancūziją su Bastilijos diena

Prieš 1 metus 73

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasveikino Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną ir visus prancūzus nacionalinės šventės – Bastilijos dienos – proga.

Prezidentas sveikinime akcentavo per Prancūzijos pirmininkavimą Europos Sąjungai priimtus itin svarbius visai Europai ir pasauliui sprendimus.

„Rusijos sukelto karo Ukrainoje akivaizdoje Europos vienybė šiuo sudėtingu laikotarpiu nepaprastai svarbi. Kaip partnerės Europos Sąjungoje turime ir toliau visapusiškai remti Ukrainą ir jos žmones, kovojančius ne tik už savo šalies laisvę, bet ir už pamatines vakarietiškas vertybes bei mūsų visų europiečių saugumą. Europos Sąjungos šalies kandidatės statuso Ukrainai ir Moldovai suteikimas dar vienas svarbus žingsnis kuriant saugią ir taikią Europą“, – teigė šalies vadovas.

Pasak prezidento, šių metų birželį NATO vadovų susitikime drauge priimti sprendimai reikšmingai prisidės prie Aljanso, ypač jo rytinio flango, ir visos Europos saugumo stiprinimo.

Prezidentas taip pat pabrėžė, kad Prancūzija yra ne tik mūsų sąjungininkė NATO, nuolat solidariai prisidedanti prie Baltijos regiono stiprinimo, bet ir mūsų strateginė partnerė – Lietuvos ir Prancūzijos bendradarbiavimas saugumo ir gynybos srityje toliau intensyvėja.

Skaityti visą pranešimą