Prasti TS-LKD rezultatai Landsbergiui kelia nerimą ir dėl Seimo rinkimų: „Tai svarbus, reikšmingas signalas“

Prieš 1 metus 78

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako matantis savo kaip partijos pirmininko atsakomybę dėl nedžiuginančių rezultatų savivaldos rinkimuose ir tiki, kad tai taps pozityvia paskata svarstant tolesnę partijos kryptį bei renkant naują partijos pirmininką. 

„Kiekvieni rinkimai yra partijos pirmininko atsakomybė, niekaip kitaip negalėčiau to vertinti. Ir dėl to esu pasakęs, kad daugiau partijos pirmininko rinkimuose nebedalyvausiu“, – LRT sakė Briuselyje Užsienio reikalų taryboje dalyvaujantis G. Landsbergis.

Vis dėlto konservatorių pirmininkas sako negalintis pasakyti, jog visiškai nėra kuo džiaugtis: „Vilnius aiškiai parodė – tiek tarybos narių skaičius, tiek mero laimėti rinkimai, kur yra Tėvynės Sąjungos rinkėjas šiandien. <...> Aišku, labiausiai nerimą ir susirūpinimą keliantis reiškinys – susivienijimas antrajame ture [prieš konservatorius] visur kitur. Tai čia reikalinga analizė. Kaip visuomet – reikia mėginti ieškoti sprendimų.

Štabo kolegos, kurie komentavo ryte, įvardijo apsektus teisinga kryptimi. Kai kuriose savivaldybėse reikėjo atsinaujinimo. Tiesiog reikia įsivertinti, nes tas paveikslas, turint omenyje savivaldybių skaičių, ir tai, kad tos savivaldybės skirtingos, sunku būtų viską suverti ant vienos grandinėlės. Reikia analizuoti kiekvieną situaciją detaliai ir skirti laiko, kad būtume geriau pasiruošę artėjantiems Seimo rinkimams.“

G. Landsbergis sako, kad šių savivaldos rinkimų rezultatai parodo tam tikrus signalus dėl jau kitąmet vyksiančių Seimo rinkimų, todėl konservatorių partijai reikės tai rimtai apsvarstyti.

„Manau, [trajektorija Seimo rinkimams] tikrai nubrėžta. Akivaizdu, bent jau man, kad Tėvynės Sąjungos atrama yra didžiuosiuose miestuose. Tiesą sakant, jau 2016 matėme besiformuojančią tą poziciją, 2020 metais ji sustiprėjo ir toliau yra stiprėjanti. Ne man vertinti, ar tai teisinga, ar neteisinga, tokia šiandien yra realybė, kadaise Kaunas buvo Tėvynės Sąjungos bazė.

Bet tai nereiškia, kad mes nesame Lietuvos partija, Tėvynės Sąjunga visuomet buvo Lietuvos partija, bet akcentuojame tam tikrus dalykus, kurie, matyt, geriau skamba tam tikruose regionuose, šiuo atveju didžiuosiuose miestuose. Manau, kad tai yra svarbus, reikšmingas signalas ir, tiesą sakant, neabejoju, kad tai taps būsimos partijos krypties ir diskusijų, besirenkant būsimą partijos pirmininką ar pirmininkę, dalis. Norėčiau tikėti, kad tas signalas, išgirstas apie šiuos rinkimus, taps pozityvia paskata tolimesnei partijos krypčiai“, – sako G. Landsbergis.

Skaityti visą pranešimą